• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Siyer sınavının kaybedeni olmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun 2014 yılında düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavına Gaziantep`ten katılarak il birincisi olan, Türkiye genelinde ise ilk 50 kişi arasına giren Sabri Kaya, bu tarz sınavların kaybedeni olmadığını belirterek, Peygamberimizin hayatının okunmasının bile başlı başına yeterli ve en büyük kazanç olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna katkılarından dolayı teşekkür eden Kaya, “Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl düzenlediği Kutlu Doğum Siyer sınavına düzenli olarak katılıyorum.  Daha önceki katıldığım sınavlarda dereceye giremedim. Ama en son 2014 yılında yapılan siyer sınavında Allah`ın izniyle başarılı olarak dereceye girdim. Umre ödülü ile ödüllendirildim. Güzel bir sınavdı, güzel geçti. Kazanabilmek için çok çalıştım. Siyer sınavını kazanmayı istiyordum. Rabbimde bana nasip etti. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Peygamber Sevdalıları Platformuna katkılarından dolayı da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir sınavdı, gerek içerik olarak, gerek okuma teşviki olarak ve gerek hazırlanış tarzı olarak Allah hepsinden razı olsun.”dedi.

“Genç kardeşlerimizin Kutlu Doğum Siyer sınavına katılmalarını tavsiye ediyorum”

Bu yıl düzenlenecek olan sınava da hazırlandığını dile getiren Kaya, “Sınavı kazanmak güzel bir duygudur. Fakat sınavı kazanmasam da pek üzülmezdim. Çünkü bu tarz sınavların kaybedeni yoktur. Yani sınavı kazanmasak bile Peygamberimizin hayatını okumak, bir ayet, bir hadis öğrenmek ve bunları yaşamak hayatında tatbik etmek bile başlı başına yeterli ve en büyük kazançtır. Bu yıl da sınav var. Şimdiden hazırlanmaya başladım. Gerçektende de bu sınav gelenek haline geldi. Buradan genç kardeşlerime sesleniyorum. Kutlu Doğum Siyer Sınavına katılmalarını tavsiye ediyorum. Sınavı kazanmam zor olur, zaman ayıramam gibi şeyleri kesinlikle düşünmesinler.” diyerek tavsiyelerde bulundu.

“Bu tür sınavların kesinlikle kaybedeni olmaz”

Bu tür sınavların kesinlikle kaybedeni olmadığının altını çizen Kaya, “Ben aynı zamanda Üniversite öğrencisiyim. Kendi derslerimden fedakârlık yaparak bir şekilde sınava hazırlandım. Yani böyle güzel bir organizasyona zamanlarını ayırsınlar. Çalıştıktan ve Allah nasip ettikten sonra kazanılır. Bir defa bu tür düşüncülere sahip arkadaşlarımız bu düşüncüleri kafalarından silip atsınlar. Sınava bu doğrultuda çalışsınlar. Kesinlikle ümitsizliğe kapılmasınlar. Bu tür sınavların kesinlikle kaybedeni olmaz. Eğer bu tür bir sınav olmamış olsaydı. Belki hiç böyle bir girişim içerisine girmeyeceğiz. Ben kendim geçen yıl 3 defa kitabı bitirdim. Bu yılki sınava hazırlanan kardeşlerime şunu söylemek istiyorum. Öncelikle kitabı en az iki 3 defa okumak lazım. Özellikle ilk okuyuşta not alarak okusunlar. Ben geçen yıl not alarak okudum. Çünkü not almak akılda kalıcı oluyor. Sınava bir hafta kala aldıkları notlara çalışsınlar. Yine sınava girecek arkadaşlarıyla bir araya gelerek çalışabilirler.”  ifadelerini kullandı   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir