• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
HÜDA PAR`dan MÜSİAD`a iade-i ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı`ndan bir heyet, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şubesine iade-i ziyarette bulundu. 6-8 Ekim katliamının değerlendirildiği ziyarette, fikir alışverişinde bulunuldu.

HÜDA PAR Diyarbakır Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kurucu Üye Vedat Turgut, Yenişehir İlçe Başkanı Şükrü Aksoy ve Mehmet Emin Akyüz MÜSİAD`ı ziyaret etti.

6-8 Ekim katliamının halk üzerinde etkisinin devam ettiğini ifade eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, “6-8 Ekim Kurban Bayramı Katliamı, Diyarbakır başta olmak üzere bölge halkı için endişe verici ve büyük bir tehlikeydi. Bu olayları gerçekleştirenlerin amacı İslam`a ve İslami değerlere düşmanlıktır. İslam`ın şiarlarından olan Kurban Bayramı`nın kutlanmasını engellemeye çalışan PKK, bundan bir netice alamayınca Müslüman halka topyekûn bir katliam girişiminde bulundu. Allah`a hamdolsun ki Müslüman halkın direnciyle bunu başaramadı ve başaramayacak da.” dedi.

“Bütün yaşananlara rağmen çağrılarımız Müslüman halkın maslahatıydı”

PKK/HDP`nin katliamına rağmen çağrılarının Müslüman halkın maslahatı yönünde olduğunu belirten Tanrıkulu, “PKK/HDP`nin yaptığı katliama ve katliam çağrılarına rağmen bizim bütün çağrılarımız Müslüman halkımızın faydasınaydı. Biz kimseye düşmanlık beslemedik, bize düşmanlık besleyenlerin düşmanlıklarının da İslami duruşumuzdan kaynaklandığının farkındayız.” şeklinde konuştu.

“Siz de PKK/HDP gibi davransaydınız halk bugün rahatça gezemezdi”

HÜDA PAR camiasının 6-8 Ekim`deki tavrının takdire şayan olduğunu dile getiren MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, “Sizin 6-8 Ekim olaylarındaki tavrınız takdir edilir cinstendi. Siz de eğer PKK/HDP gibi saldırgan tavır takınsaydınız bugün ne bu halk ne de biz burada rahatça oturamaz, dışarıda rahat bir şekilde gezemezdik. Burası bizimdir, hepimiz el birliğiyle bölgemize ve halkımıza hizmet etmeliyiz.” şeklinde ifade etti.

Yaşanan olaylardan dolayı birçok yatırımcının bölgede yatırım yapmaktan vazgeçtiğini söyleyen MÜSİAD İl Başkanı Özşanlı, “Çok kişi bölgede yatırım yapmayı, fabrikalar kurmayı düşünüyordu. 6-8 Ekim olayları yaşandığından dolayı yatırım yapmak isteyenler yatırım yapmaktan vazgeçti bu da bizim kaybımız oldu. Çünkü eğer buraya yatırım yapılsaydı, bir veya iki fabrika kurulsaydı burada belki çok kişi iş sahibi olup yoksulluktan, fakirlikten kurtulacaktı. Ama yaşanan bu olaylardan dolayı işsiz olan çok kişi yine işsiz kalacak ve yaşanan olayların zararını yine halkımız gördü, biz gördük.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir