• DOLAR 32.572
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2430.65
  • ...
İsrail`den Gazze`ye hava saldırısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin`den İsrail`e füze atılması üzerine, İsrail savaş uçakları Gazze`nin güneyindeki Han Yunus'a iki hava saldırısı düzenledi. Gazze Sağlık Bakanlığı, boş bir araziye düzenlenen saldırılarda kimsenin ölmediğini ya da yaralanmadığını belirtti. Görgü tanıkları, saldırının bölgedeki yerleşim alanında geniş çaplı elektrik kesintisine neden olduğunu ifade etti.

Açıklama yayımlayan İsrail ordusu, “Hamas`ın terör altyapısını hedef aldık. Hamas terör örgütü bugün İsrail`e yapılan saldırıdan sorumludur” ifadesini kullandı.

Cuma günü Gazze'den atılan bir füze, İsrail`in güneyindeki Eşkol ilçesinde boş bir araziye düşmüştü. Gazze`yi kontrol eden Hamas, kimsenin ölmediği ya da yaralanmadığı saldırıyı üstlenmedi.

İsrail'in Gazze'de 7 Temmuz'da başlattığı Koruyucu Hat Operasyonu, 26 Ağustos`taki ateşkesle bitirilmişti. O dönemden beri İsrail, Filistin`e hava saldırısı düzenlememişti. İsrail`in Gazze`de 51 gün boyunca sürdürdüğü operasyonda çoğu sivil 2142 Filistinli öldürülmüş, 11 bin 100 Filistinli yaralanmıştı. 51 gün içinde ölen İsrailli sayısı ise 69'du.
Ateşkesten sonra İsrail'e iki kere daha füze fırlatılmış, ancak İsrail bu saldırılara cevap vermemişti.

Kaynak: AFP 

Bu haberler de ilginizi çekebilir