• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
Fethullah Gülen`e yakalama kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Paralel Yapı” operasyonu kapsamında Fethullah Gülen hakkında 'Terör örgütü liderliği' suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldı.
 
ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bir çiftlikte yaşayan Fethullah Gülen hakkında 'Terör örgütü liderliği' suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

Gülen Örgütü'ne yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Hasan Yılmaz, Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılması için 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Yakalama kararı verilmesi durumunda Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılması istendi.

Soruşturma savcıları Hasan Yılmaz ve İrfan Fidan tarafından İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği`ne yapılan başvurunun gerekçesi de ortaya çıktı.

Buna göre savcılığın talep yazısının girişinde  ‘Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas` iddiaları  anlatıldı. Talep yazısında Gülen Örgütü'ne ilişkin tanımlama da yapıldı.

Talep yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Hizmet hareketi olarak bilinen; medya, ekonomi, bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri şüpheli Fehtullah Gülen`in 1998 yılında yurtdışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediği, giriş çıkış kayıtlarından anlaşıldığı üzere halen ABD`de yaşayan şüphelinin atılı suçları işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı, uzun süreder beri yurtdışında olması nedeni ile kendisine ulaşılmasının mümkün görülmediği anlaşılmakla, şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılması talep olunur"

Talep yazısında şüphelinin yakalandığı andan itibaren 24 saat içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nda hazır edilmesi istenildi.

Başvuru, soruşturmayı yürüten Savcı Hasan Yılmaz tarafından perşembe günü yapıldı, mahkemeden henüz karar çıkmadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na önceki gün Gülen hakkındaki iddialar ve kırmızı bülten konusu sorulmuş, Davutoğlu ise, "Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" demişti.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILACAK MI?

Başbakan Ahmet Davutoğlu Paralel operasyon sonrasında arama kararı çıkartılması tartışılan Fethullah Gülen için açıklamalarda bulunmuş ve kırmızı bülten çıkarılması konusunda da açıklamalar yapmıştı.

"HİÇBİR AYRIM GÖZETMEDEN..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" demişti.

(İLKHA - Al Jazeera)

Bu haberler de ilginizi çekebilir