• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
"Piyango bileti almak haramdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Molla Abdurrahim Timurtaş yılbaşı kutlamaları ile piyango bileti ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) yaptığı açıklamaya bir hadis ile başladı: “ Peygamber Efendimiz  buyuruyor ki, ‘Kim bir kavmi taklit ederse oda onlardandır.’  Bu hadis,  Bizim kâfirlerin âdetini kutlamamamız gerektiğini  söylüyor. Hicri bayramımız gelip geçti, kimse nasıl gelip geçtiğini umursamazken, kâfilerin bayramı olan yılbaşı kutlamalarına gelince, daha günler öncesinden hazırlıklar yapılıyor.” dedi.

Timurtaş Hoca konuşmasında,  “Biz her namazımızda, Fatiha suresinin, ‘Ancak sana ibadet ederiz ve ancak senden yardım dileriz’   okuyarak,  yalnız Allah’ın emirlerine itaat edeceğimizi  söylüyoruz. Oysa
Namaz kılanlardan  bazılarının cebinde yılbaşı milli piyango bileti bulunuyor.  Bu davranışlar bir müslümana yakışmıyor.  Müslümanlar için inen bu ayet uygulanmıyor.”  ifadelerini kullandı.

“İnsanlara kendi emeği dışındaki kazançlar caiz olmaz”

İnsanlara kendi emeği dışındaki kazançların caiz olmadığını söyleyen Timurtaş Hoca, bunlardan birinin de milli piyangoda kazanılan para olduğunu belirterek,"Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: ‘Âdemoğlunun iki vadi dolu malı olsa bir üçüncü vadi dolusu daha ister. Oysa  Âdemoğlunun karnını topraktan başka bir şey doldurmaz.’  Yani böylesi seni doyurmuyorken, milli piyangodan çıkan 5-6 milyar mı doyuracak. Ama nefis yine istiyor. Cimrilik de ateşe benziyor. Ateş neyi tutuşturursa, onu yakar bitir. Müslümanlar bu konuda âlimlerine uysunlar. Çünkü o âlimler Peygamberin işlerini söylerler. O âlimin sözlerini dinleyen, ne bu dünyada ne de ahrette korkmaz. Fakat sözlerini dinlemeseler, bu dünyada da kusurludur ahirette de kusurludur.” dedi.

Timurtaş Hoca, Müslümanların, bu tuzağa düşmemesi için neler yapılabileceği konusunda ise, “İlk önce yetkililerin öncülüğünde insanların aydınlatılması gerekir. Mesela bir aşiret lideri kendi köyüne, bir aile reisi kendi ailesine, bir imam kendi cemaatine ve bir öğretmen ise kendi öğrencilerine bunları anlatmalıdır” şeklinde konuştu.

“Devlet büyükleri nasıl eroin, sigara ve kumara yasaklar getiriyorsa bu tür şans oyunlarını da yasaklamalıdır”

Timurtaş Hoca, son olarak, devlet büyüklerinin nasıl eroin, sigara ve kumara yasaklar getiriyorsa bu tür şans oyunlarına karşı bir çözüm bulması gerektiğini söyledi. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir