• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Engelli genç Yusuf-i babasının özlemiyle yanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Doğruhaber / Diyarbakır  

Devletin 1990`lı yıllarda dindar Müslümanlara karşı başlattığı sindirme politikasının etkileri günümüzde de devam ediyor. Camilerde Kur`an-ı Kerim dersi verdiği için 1995 yılında tutuklanarak cezaevine atılan ve 30 yıl hapis cezasına çarptırılan Fikri Boylu`nun vücudunun yüzde 99`u engelli olan oğlu Yahya Boylu, baba hasretiyle yanıyor.

ÖMRÜMÜN SON GÜNLERİNDE ONU YANIMDA GÖRMEK İSTİYORUM

Cumhurbaşkanı ve Başbakana seslenerek babasının cezaevinden çıkarılmasını isteyen Yahya Boylu, “Sürekli havale geçiriyorum. Doktora gidip geliyorum ama doktor bana hiçbir şey söylemiyor. Babamı özlüyorum. Artık babam çıksın, ömrümün son günlerinde onu yanımda görmek istiyorum. Cumhurbaşkanına ve Başbakana sesleniyorum. Babamı cezaevinden çıkartın. Başka bir şey istemiyorum.” dedi.

Fikri Boylu`nun suçsuz yere cezaevinde yattığına dikkat çeken eşi Şüheda Boylu, evlendikten sonra doğan ikiz çocuklarından birinin engelli olarak dünyaya geldiğini aktardı.

ÇOCUKLARIM BABASIZ BÜYÜDÜLER

Oğlu Yahya Boylu`nun vücudunun yüzde 99`unun engelli olduğunu belirten Şüheda Hanım, “Eşim Fikri, 1995 yılından bu yana cezaevinde. Eşim cezaevine girdikten 6 ay sonra ikiz çocuklarım oldu. Bunlardan Yahya bedensel engellidir. Küçükken babasını ziyaret ettikten sonra ağır beyin felci geçirdi.  Evde sık sık nöbet geçirmeye başladı. Her nöbet geçirişi kemiklerine vuruyor ve kasları birbirinden ayrılıyor. 4 defa ameliyat geçirdi. Felçten sonra beyni su toplamaya başladı. Beyninin sol tarafında şişme ve zedelenme vardı. Bu yirmi yılda çok zorluklar çektik sıkıntılarla bu çocukları büyüttüm. Çocuğum yüzde 99 engellidir. Eğer bir derece daha yükselirse artık bitkisel hayata girecek ve Allah korusun onu kaybedebiliriz de. Benim çocuklarım babasız büyüdüler, babanın ne demek olduğunu bilmediler. Hep fotoğraflarda, demir parmaklıklar ardında babalarını tanıdılar” dedi.

ELLERİNDE DELİL YOKTU, AMA EN AĞIR İŞKENCELERİ YAPTILAR

Yaşadıkları sıkıntıları güçlükle anlatan Şüheda hanım, sözlerinin devamında, “Eşim tutuklandığında biz yeni evliydik. Eşim bunca yıl suçsuz yere cezaevinde tutuluyor. Onu tutuklamak için ellerinde hiçbir delil yoktu. En ağır işkenceleri yaptılar. Çocuklarım bu yaşa kadar hep baba hasreti çektiler. Diğer oğlum Hüseyin`i yeni evlendirdim. Eşim iki ay sonra dede olacak ama hala cezaevinde tutuluyor. Cezaevine girdikten sonra birçok yere sürgün ettiler. Görüşlere gidebilmek için yollarda hep sıkıntı çektik. Hüseyin küçükken dışarıda bir çocuğu babasının yanında görürse hemen ağlardı. Eşim 10 aydır Diyarbakır`da. Yahya`yı sadece bayramlarda yanına götürebiliyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir şiir okuduğu için onu cezaevine attılar. Cezaevinin ne kadar zor olduğunu, çocuklarının babasız olmasının ne kadar zor olduğunu iyi biliyor. Onun için sesimize kulak versin” şeklinde konuştu.

YAHYA, BABAMIN FOTOĞRAFINA HER BAKTIĞINDA HÜZÜNLENİR DURUR

Fikri Boylu`nun diğer oğlu Hüseyin Boylu ise, babasının cezaevinden çıkarılması için yetkililere çağrıda bulunarak, “20 yıl geçmesine rağmen babam hala cezaevinde. Babamın eğer bir suçu olsaydı değil 20 sene 40 sene cezaevinde kalması zorumuza gitmezdi. Ama hiçbir suç işlemediği halde 20 sene boşu boşuna cezaevinde yatıyor. Kardeşim Yahya babamı çok seviyor. Babamın fotoğrafına her baktığımızda hüzünleniyor. Görüşe götürdüğümüzde kendinden geçmiş bir hale geliyor. Allah rızası için Yahya`nın halini görün. Artık babamızı bırakın” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir