• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Kızlarını başörtüsü ile okula göndereni provokatör ilan ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paralel yapıyla mücadele bağlamında bu yapının neden olduğu mağduriyetlerin dile getirildiği şu günlerde Türkiye`nin birçok ilinde olduğu gibi Gaziantep`te de başörtüsü ile okumak isteyen öğrenciler ile aileleri de mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

2010 yılında kızlarını başörtüsüyle okutmak isteyen Mağdur baba Mahmut Yolcu, şuan paralel yapı olarak iddia edilen yapının gazetelerinde, kızlarını Allah`ın emri olan başörtüsü ile okula gönderdiği için provokatör olarak ilan edildiğini ifade etti.

“Kızlarım okuluna inançlarının gereği olan başörtüleriyle gittiler”

Başörtüsünün sadece yönetmelikle yasak olduğundan dolayı kızlarının başörtüsüyle okumak istediğini dile getiren Yolcu, “Çocuklarımız İslami bir terbiye ile büyümeleri hasebiyle başı açık olarak okula gitmekten sıkıntı alıyorlardı. Bundan dört yıl önce kızlarım basında başörtüsünün yasak olmadığını, sadece yönetmelikte olduğunu öğrendiler. Bunun üzerine başörtüsü ile okula gitmeye karar verdiler. Hatta bu kararı aldıklarında bana da sordular, ‘Baba biz okula başörtüsü ile gitmek istiyoruz` diye. Ben de kızlarıma eğer bu şekilde karar verdiyseniz gidebilirsiniz. Zaten sadece yönetmelikte yasakmış dedim. Tabi kızlarım o süreçte bir hafta boyunca bu şekilde okullarına devam ettiler. Hiç kimseden bir tepki, bir yasak görmediler. Kızlarım inançlarının gereği olan başörtüleriyle gittiler.”dedi

“Siz de bize yardımcı olun kızlarınızın başörtülerini çıkarmaları noktasında ikna edelim` dediler”

Okul yönetimi ilk haftadan sonra, defalarca kızlarının başörtülerinin çıkarılması için ikna edilmeye çalışıldığını ifade eden Yolcu, “Bir haftadan sonra maalesef kızlarım okula alınmadı. Okul yönetiminden kızlarımın okula alınmamasıyla ilgili tutanak istedim. Bana tutanak verilmedi. Kızlarım okuldan içeri alınmadı. Okul yönetimiyle tekrar görüşmeye gittiğimde ise karşımda polisi gördüm. Fakat bir gün işyerime gittiğim esnada telefon ile okul müdürü beni aradı. Beni okula çağırdılar. Gittiğimde bana senin kızların başörtüsü ile okula geliyorlar. Yönetmelik gereği kızlarınız başörtüsü ile okula giremez dediler. Hatta gittiğimde müdür bana çok şaşırdığım bir teklif sundu. Siz de bize yardımcı olun kızlarınızın başörtülerini çıkarmaları noktasında ikna edelim. Yine başka bir gün birkaç öğretmen okul müdürü, mahalle muhtarı ile birlikte evime geldiler. Bana okula gelip bize yardımcı ol, çünkü biz kızlarını bu şekilde okula alamayız. Ben de onlara siz kızlarımın başörtüsünü kendi kararları ile taktıkları kanısına vardınız mı? Diye sordum,  ‘Evet` dediler. Madem kızlarım kendi karaları ile örtünmüşlerse, benim yapabileceğim bir şey yoktur.dedim” şeklinde konuştu.

 “Yarın bizim aylıklarımız kesilirse, siz bizim aylığımızı verecek misiniz?”

Defalarca çocuklarının okula alınmayarak kovulduğunu dile getiren Yolcu, “Tabi ısrarla beni okula çağırdılar. Ben de Üç gün boyunca gittim. Okula gittiğimde okulun kapısında resmi polis ile sivil kıyafetli polisler, okulun kapısında bekliyorlardı. Yine okulun tüm öğretmenleri, müdürü ve yardımcıları ve aynı şekilde yine mahalle muhtarı ile benim kızlarımın başını açmam için ikna etmeye çalışıyorlardı. Fakat ben onlara bu karar benim kararım değil, kızlarımın kendi kararı, yapabiliyorsanız gidin kızlarımı ikna edin dedim. Ben yıllardır çocuklarıma bir İslami eğitim vermişim bunun sonucunda okulun bir yönetmelik ve keyfi kararından dolayı ‘Başınızı açın` desem, vermiş olduğum eğitim hiçbir işe yaramaz. Yine kızlarım bana demezler mi  ‘Bize yıllardır verdiğin İslami eğitim ne anlama geliyor?diye. Ya da kızlarım yarın büyüdüğünde başörtünüzü takın desem, kendim ile çelişir bir duruma düşerim. Bu cevabım üzerine bir öğretmen, ‘Peki, yarın bizim aylıklarımız kesilirse siz bizim aylığımızı verecek misiniz? Deyince, bende onlara benim inancım her şeyden önce gelir dedim. Tabi bunların yanında çocuklarım rehberlik odasına kapatıldılar. Günlerce okula alınmadılar.”ifadelerini kullandı

“Allah`ın emri olan başörtüsü için beni ikna etmeye çalışıyorsun”

Kızlarının başörtüsüyle okula gittiği için tek başlarına bir sınıfa alındığını belirten Yolcu, “Hatta bir gün eve geldiğimde okul saati geçmiş olmasına rağmen kızlarım eve gelmemişti. Bunun üzerine okula gittim. Okula gittiğimde kızlarımı bulamayınca tekrar eve geldim. Kızlarım eve gelmişti sordum nerede kaldınız diye, kızlarım öğretmenler tarafından rehberlik odasına tek başına kapatılıp burada ders yapın demişler. Peki, neden dedim, öğretmen kızlarıma eğer siz bu şekilde başörtülü gelirseniz, diğer çocuklar da sizden etkilenir. Bundan dolayı siz tek başına bir sınıfta ders alacaksınız demişler. Tabi bunun üzerine okula gittim. Okul müdürü benimle muhatap bile olmadı. Hatta en ilginç olanı ise Din Kültürü öğretmenliği yapan bir öğretmen, o bile beni kızlarımın başını açmaları için kendilerine yardımcı olmamı istedi. Ben de şaşırdım doğal olarak, ‘Yazıklar olsun size` dedim. Din kültürü öğretmenliği yapıyorsunuz, fakat yaptığınız harekete bakın dedim. Allah`ın emri olan başörtüsü için beni ikna etmeye çalışıyorsunuz. Israr ederek okul müdürünün yanına çıktım. Neden kızlarımı okula almıyorsunuz. Bana ‘Kızlarını başörtüsüyle okula almayacağım. İstediğin yere git beni şikâyet et` diyerek beni okuldan kovdu.”dedi.

“O zamanlar anladım ki kızlarımı okula aldırmayan başka bir güç var”

Okul müdürünün farklı yapılar tarafından kullanıldığını iddia eden Yolcu, “Ben okul müdürünün bu kadar kararlı olmasını kızlarımı okula almamasını bir tek nedene bağlıyorum. O zamanlar anladım ki, kızlarımı okula aldırmayan başka bir güç var. Çünkü çocuklarımıza o rezaleti çektirmelerinin acısını artık ben kalbimde hissediyordum. Anladım ki bu ülkede ve Gaziantep`te çok güçlü ve derin bir yapı var. Düşünün eğer bir şehirde bir Vali`nin, Başbakanın, Cumhurbaşkanının sözü geçmiyorsa, demek ki bu Gaziantep`i başka bir gücün yönettiğini anladım. Hatta savcılığa kaç defa şikâyette bulundum, hangi kapıya gittim ise tüm kapılar yüzümüze kapandı. Valiliğe, kaymakamlığa yani hangi devlet kurumuna gittik ise, kapılar yüzümüze kapanıyordu. Ailece bize zulüm ediyorlardı. Bir taraftan kızlarım okula alınmıyordu. Bir taraftan ben günlerce sivil polisler tarafından köşe bucak takip ediliyordum. Hatta iş anlaşmalarım bile iptal ediliyordu. Bütün işlerim aksadı. Bundan dolayı maliyeye borçlandım. Ben biliyorum ki, okul müdürünün kızlarımı okula kendisi almıyordu. Onu birileri zorluyordu.” ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü,“Allah`ım bu kızlar başörtülerini çıkarsın ve ikna olsunlar” diye dua etmiş

Kızlarının eğitimlerinden geri kaldığını belirten Yolcu, “Hatta düşünebiliyor musunuz okul müdürü diyor ki, ben geceleri gece namazında dua ediyorum. Allah`ım bu kızlar başörtülerini çıkarsın ve ikna olsunlar. Yaşadıklarımız sadece bununla da sınırlı değil. Çocuklarım okullarından, eğitimlerinden geri kaldılar. Bir yıl boyunca okula alınmadıklarından dolayı, bir yıl geri de kaldılar. Tabi oturduğumuz mahalleden farklı bir mahalleye taşındık, aynı şeyleri burada da yaşadık. Kızlarım bu okulda da sivil polislerin okul müdürünü sıkıştırarak kızlarımın okula almasını engelledi. Sivil polislere bizatihi kendi gözlerimle şahit oldum. Dilekçeyi polisler kendi elleriyle yazdılar ve okul müdürüne teslim ettiler. Hatta okul müdürüne beni şikâyet etmeleri için dilekçe bile verdiler. Aynı şekilde çocuklarım bu okulda da yarı dönem okula alınmayıp eğitimlerinden geri kaldılar. Yine bir dershanenin işini yapıyordum. Beni gazetelerine abone etmeye çalıştılar, reddettim. Bunun üzerine çocuklarım dört gün sonra okula alınmadı.”diye konuştu

“Bununla da kalmayıp bizi hükümeti devirmekle suçladılar”

Defalarca yetkili kurumlara şikayette bulunduğunu belirten Yolcu, “Tabi bu yaşadıklarımızı defalarca, Milli eğitim bakanlığına, Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığa dilekçe ile şikâyet ettim. Fakat gönderdiğimiz o kadar dilekçenin hiç birine cevap verilmedi. Defalarca suç duyurusunda bulundum. Fakat hiç birinden cevap alamadık. Hatta ben mahkemelik oldum. Çocuklarımın eğitimine engel olmuşum diye ve şu an paralel yapı olarak iddia edilen yapının gazetelerinde kızlarımı Allah`ın emri olan başörtüsü ile okula gönderdiğim için provokatör ilan edildim. Bir gün arkadaşım bana ‘Tüm gazetelere çıkmışsın` dedi. Şaşırdım aynı gazetedeki ifadeler şöyle, ‘Türban konusunda herkes iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışırken, müthiş bir zamanlama ile ilköğretimdeki çocuğunu başörtüsü ile zorla okula sokmaya çalışan provokatör.`ifadeleri yer alıyordu. Bununla da kalmayıp bizi hükümeti devirmekle suçladılar. Evet, bu günlerde operasyonlar nedeniyle, mağdurların bulunduğu dile getiriliyor. Kimse bizim yaşadığımız mağduriyetleri konuşmuyor. Eğer hükümet samimi ise yaşadığımız sıkıntıları gidersin. Şu an olmuş hala çocuklarım şimdi büyümüş olmalarına rağmen yaşadıkları baskılar nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyorlar. Tabi bizler o zaman bile mevcut hükümetin bakanları tarafından da provokatör, hatta cahil ilan edilmiştik.”ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir