• DOLAR 32.55
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2433.301
  • ...
Bingöl Gazeteciler Cemiyetinden Karlıova`ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Yıldırım, Nihat Kanat, Galip Akengin ve Çapakçur Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mahmud Arda, Karlıova`da bulunan yerel ve ulusal basın temsilcilerini ziyaret etti.  Ziyarette, Karlıova`da basın mensuplarının sıkıntıları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Ziyarette konuşan Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı, “Gazeteciler cemiyeti olarak aldığımız karar gereği il ve ilçelerde bulunan gazeteci arkadaşlarımıza haftalık destek ziyareti programı düzenledik. Bu vesileyle ilk ziyaretimizi Karlıova`ya gerçekleştirdik. Amacımız gazeteciler arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek ve yaşanan sorunlara ortak bir çözüm bulmaktır.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kuzeyin Sesi Karlıova Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serkan Bingöl, Karlıova`da zor şartlar altında bu mesleği icra etmeye çalıştıklarını belirterek, Bingöl Gazeteciler Cemiyetinin desteğini yanlarında görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı Karlıova Muhabiri Bülent Temiz ise, ziyaretten dolayı heyete teşekkür ederek, Karlıova`daki sıkıntılardan bahsetti.

Karlıova Belediyesine ziyaret

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti üyeleri daha sonra Karlıova Belediyesini ziyaret ederek, Karlıova Belediye Başkan Vekili Ahmet Örnek ve Belediye Başkan Yardımcısı Sadri Bingöl ile görüştü.

Karlıova`nın nüfusunun büyük bölümünün köylerde yaşadığını, merkez nüfusu az olduğu için İller Bankasından gelen payın da az olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Bingöl, ilçe görev yapan askerler ile merkezde bulunan yurt öğrencilerinin de merkez nüfusa dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunduklarını belirten Bingöl, olumlu sonuç alamadıklarını ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir