• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
BÜ'de doğalgaz bilgilendirme paneli düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Profesör Doktor İbrahim Türkoğlu, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır (TMMOB) Şubesi Başkanı Gurbet Örçen, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İnan, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panele konuşması olarak da Makine Mühendisleri Yüksel Yaşartekin, Nurettin Eğilmez ve Abdurrahman Karaca katıldı.

Panelde ilk konuşmayı yapan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Bingöl Üniversitesi’nin yeni kurulan üniversiteler arasında, öğretim elemanı kadrosu, bina kapasitesi ve laboratuvar ekipmanları ile Mühendislik Fakültesi olarak fark oluşturabilecek iyi bir seviyeye geldiğini söyledi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi’ne panele geldikleri için teşekkür eden Profesör Doktor İbrahim Türkoğlu, bundan sonra da meslek kuruluşları ile birlikte geleceğin mühendis adaylarına yönelik daha çok eğitim ve sertifikasyon etkinlikleri düzenleme arzusunda olduklarını belirtti.

“8 Bin metrekarelik laboratuvar binası

İleri teknolojik cihazlar ile donatılmaya başlanmış olup, yeni bir laboratuvar binasının tamamlandığını belirten Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, “Yeni kurulan üniversiteler arasında en iyi Makine Mühendisliği bölümüyüz” dedi.

Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi Başkanı Gurbet Örçen, üniversite, oda ve sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Program daha sonra moderatörlüğünü Prof. Dr. Kazım Pıhtılı’nın yaptığı, panelistlerin de Makine Mühendisi Yüksel Yaşartekin, Makina Mühendisi Nurettin Eğilmez ile Makine Mühendisi Abdurrahman Karaca olduğu panel ile devam etti. Panelde doğalgaz tesisatları ile dikkat edilecek teknik hususlara ilişkin konular anlatıldı. ( İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir