• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
`Yılbaşı Çirkefliklerin Çoğu Devlet Eliyle Yapılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, yılbaşı olarak halka kabul ettirilen ve eğlence adı altında yapılan gayr-i ahlaki davranışlarla ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

Yılbaşı kutlamalarının İslam`da yerinin olmadığını söyleyen Ünsal, Müslümanların, kendilerini ve ailelerini yılbaşlarındaki haram kutlamalardan korumaları tavsiyesinde bulundu.

“Yılbaşı çirkefliklerinin birçoğu devlet eliyle yapılmaktadır”

Yeni yıl adı altında yapılan bu rezaletler ile her yıl karşılaştıklarını aktaran Ünsal, “Yılbaşı kutlamaları nefse hoş geliyor ve büyük günahlarla iç içe yapılıyor. Bu günahlardan bazıları kumar, içki, kadın ve erkekli eğlencelerdir. Ayrıca belirtmek gerek ki, bu çirkefliklerin birçoğu devlet eliyle yapılmakta ve özendirilmektedir. İşin ilginç tarafı ise bu kutlamaların, zulme ve küfre karşı mücadele vermiş, ahlaksızlığa karşı çıkmış bir peygamberin, Hz. İsa`nın, doğum gününe atfen yapılmasıdır.  Hz. İsa`nın doğum günü adına yapılan bu kutlamalardan Hz. İsa`yı beri tutuyoruz.” söyledi.” dedi.“Bize düşen, yılbaşını fırsat bilip tövbe ve istiğfar etmektir”

Müslümanların, yılbaşlarını fırsat bilip Allah`ın rızasına ulaşmanın yollarını aramaları gerektiğini vurgulayan Ünsal, “Yılbaşı kutlanacak veya hatırlanacaksa bunun yolu yeni yıl rezaleti olmamalıdır. Zira hepimiz bu dünyada imtihan amaçlı bulunmaktayız. Bizi bekleyen ölüm her an ensemizdedir. Bu nedenle bize düşen ölüm sonrası hayata, yani ahiret hayatına, hazırlık yapmamızdır. İşlemiş olduğumuz günahlarımız için tövbe ve istiğfar etmeli, Allah`ın rızasına ermek için her yıl neler yapabiliriz hesabında olmalıyız. Müslüman halkımıza çağrımız, yılbaşı adı altında düzenlenen çirkef ve haram kutlamalardan kendileri ve aile fertlerini korumalarıdır.  Ayrıca her yıl kutlamalar adı altında israflar ve boş harcamalar yapılmaktadır. Müslümanların dünyadaki yoksulluk ve açlığı görmeleri gerekir.” Şeklinde konuştu. (Emrah Deniz  /M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir