• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezleri işbirliğiyle 2014 yılında üç ilçede 292 kişi meslek edindirme kursları aracılığıyla meslek sahibi oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, “Batman işgücü piyasasının bu sorununu çözüme kavuşturmak için yapılan etkili çalışmaların başında gelen mesleki eğitim kursları Batman İŞKUR aracılığıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılında da devam ediyor. Bu kapsamda sadece il merkezinde değil ilçelerdeki vatandaşlarda halk eğitim merkezleri işbirliğiyle meslek sahibi oluyor”dedi.

Bu anlamda İlçe Halk Eğitim Merkezleri ile İŞKUR işbirliğiyle bu yıl içerisinde biten beş projenin yanı sıra 12 yeni proje daha devam etmekte olduğunu belirten Eviz, “17 projenin toplam bütçesi 710 bin TL’dir. 12 yeni projeyle Beşiri’de açılan 5 projede; keçe aksesuarları mesleğinde 12 kişi, sanayi nakışçısı mesleğinde 12 kişi, Muhasebe yardımcısı elemanı mesleğinde 15 kişi, hindi yetiştiriciliği mesleğinde 25 kişi, örtü altı sebze yetiştiriciliği (seracılık) mesleğinde 25 kişi olmak üzere 91 tanesi Yücebağ beldesinde olmak üzere Sason’da devam eden 7 projede; ayakkabı el montajcısı mesleğinde 15 kişi, aşçı yardımcısı mesleğinde 15 kişi, iki farklı kursta olmak üzere yöresel kilim dokuyucu mesleğinde 33 kişi, güzellik ve saç bakım hizmetleri elemanı mesleğinde 15 kişi, peynir imal işçisi mesleğinde 15 kişi ve Yücebağ’da dokuma konfeksiyon makineci mesleğinde 15 kişi olmak üzere toplamda 108 vatandaşımız meslek edindirme kurslarından faydalanacaktır. Toplamda 199 vatandaşımız bu projelerde mesleki eğitim alacaktır” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)