• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
HDP'nin hedef gösterdiği STK gönüllüleri tutuklanmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da 10 Aralık 2014’de HDP/DTK’nın asılsız ihbarı ile gözaltına alınan İslami kimlikleri ile tanınan 4’kişiden 2’si aynı gün çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken serbest kalan diğer 2 kişi hakkında ise bugün savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana’da 10 Aralık 2014 tarihinde İslami kimlikleri ile tanınan kişilerin evlerine baskın düzenleyen polis; E.K, M.K, A.D. ve B.K. isimli kişileri gözaltına aldı. Adana Terörle Mücadele Şubesinde sorgulanan STK gönüllüleri, daha sonra adliyeye sevk edildi. Adana Adliyesi 3’ünci Sulh Ceza Mahkemesine çıkartılan 4 kişiden M.K. ve B.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken E.K. ve M.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

“Gelin eşyalarınızı alın!” diye çağrıldılar.

Bugün ise savcılığın itirazı üzerine E.K. ve M.K. hakkında 4’ünci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı çıkartıldı. Emniyet tarafından telefonla aranarak ‘Gelin el konulan bilgisayar ve eşyalarınızı geri alın!’ şeklindeki ifadelerle çağrılan E.K. ve M.K’nin polis tarafından Adana Adliyesi’ne götürüldüğü ve tutuklama kararının kendilerine okunmasının ardından cezaevine gönderileceği belirtildi.

“Müslümanlar için değişen hiçbir şey yok”

Konuyla ilgili bilgi aldığımız avukat Halis Yetkiner, “Tamamıyla asılsız bir ihbar üzerine telefon dinlemesi yapılıyor. E.K, M.K, A.D. ve B.K’yi dinleyen polis, daha sonra bu gençleri gözaltına alıyor. Burada suç olabilecek nitelikte hiçbir somut bilgi yok. İlk duruşmada 2 kişi tutuklanırken savcının itirazı üzerine bu sefer 4’ünci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından diğer 2 kişi için tutuklama kararı çıkartılıyor. E.K. ve M.K. ‘Gelin el konulan bilgisayar ve eşyalarınızı geri alın!’ şeklindeki ifadelerle çağrılıyor. Gidince de ‘Hakkınızda tutuklama kararı var’ denilerek adliyeye getiriliyor. Asılsız ihbar ile gözaltına alınan ve tutuklama kararı çıkartılan bu gençlerden biri imam hatip öğrencisi diğerleri ise esnaf. Türkiye’de çok şey değişti, her şey normalleşiyor deniliyor fakat görüyoruz ki Müslümanlar için değişen hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir