• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 'Osmanlı'nın Son dönemindeki isyanlar' konulu sempozyum başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Kongre merkezinde 3 gün sürecek olan ‘Tehcirin 100. Yılında Osmanlının Son Dönemindeki İsyanlar’ konulu sempozyumun ilk oturumu bu gün başladı.

Sempozyumun ilk gününde Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, birçok Üniversiteden Öğretim üyeleri ve çok sayıda Üniversite öğrencisi katıldı.

Sempozyum, sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Profesör Doktor Sabri Eyigün, Dicle Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ayşegül Jale Saraç, Türk Tarih Kurumu Başkanvekili Profesör Doktor Mehmet Ali Beyhan ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un açılış konuşmaları ile başladı.

Sempozyum’un ilk oturumu ise, Profesör Doktor Ahmet Akgündüz’ün ‘Soykırım iddiaları ve 1915 Tarihli Techir Kararnamesi’ konulu açılış konuşması ile başladı.

3 gün sürecek olan Sempozyum bu gün Yard. Doç. Dr. Erkan Afşar’ın “Fransız İhlilalinin Milliyetçilik Bağlamında Osmanlı Devleti’ne Yansımaları” ile Doç. Dr. Faik Elekberov’un, “Osmanlı Türklerinin Tenezzülünde Garp Milliyetçiliğinin Rolü” ile devam edeceği belirtildi.(Ali FİDANCI -  İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir