• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Öğrenciler 'Ötenazi'yi münazara etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Okul Müdürü Muhammed Turşak ve öğrencilerin izleyici olarak katıldığı münazara programı her iki karşı görüşü savunan öğrencilerin bir birlerine başarı dileğinde bulunmasıyla başladı. 

Farklı görüşleri bir arada yaşatabilme, empati kurma, araştırma, kendini topluluk karşısında rahat ifade edebilme, düşüncelerini savunacak argümanlara ulaşma, özellikle öğrencilerin toplumda kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlaması amacıyla bu yıl münazara etkinliğinin 3’üncüsü düzenlendi.

Münazara etkinliğine katılan okulun 10/B ve 11/A sınıfı öğrencileri, yıllardan beri tartışmalara ve fikir ayrılıklarına neden olan “Ötenazi olmalı mı? Olmamalı mı?” konusunu tartıştı.  Münazara konusunun ‘ötenazi’ olarak seçilmesi ise dikkat çekerek akıllara soru işaretlilerini getirdi.

Bilindiği gibi İslam âlimleri ötenaziyi bir cinayet olarak değerlendiriyor. Lise öğrencilerine ötenaziyi münazara konusu yapmaları fikrinin nasıl ortaya çıktığı ise merak ediliyor. Öğrencileri ötenaziyi savunabilecek bir tarafa sürükleyerek genç dimağlarda ötenazinin tasvip edilir yönlerinin olduğu algısını oluşturacağı ise görmezden gelinmiş veya dikkatlerden kaçmış gibi görülüyor.

Düzenlenen münazarada, ötenazinin olması gerektiğini savunan 11/A öğrencileri ve olmaması gerektiğini savunan 10/B öğrencileri, tek tek neden olup neden olmaması gerektiği konusundaki fikirlerini örneklerle savundu. 

Münazara etkinliğinin sonunda Jüri ekibi, her iki farklı görüşteki gruptan öğrencilerin performansını değerlendirip gruplardan birer öğrencinin son değerlendirmeyi yapmasını istedi. Son değerlendirmelerin de yapılmasının ardından jüri ekibi, kağıda bağlı kalmama, konuya hakim olma ve daha tatmin edici örnekler verilmesi gibi konuları baz alarak ötanazinin olması gerektiğini savunan 11/A sınıfını münazaranın galibi ilan etti.

Düzenlenen etkinlik sonrası öğrencileri tebrik eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “Aranızda olmak ve böyle bir münazaraya şahitlik etmek gerçekten çok güzeldir. Arkadaşlar münazaraya çok iyi hazırlanmışlar. Ben her iki grubu da performanslarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir