• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Gaziantep İl Müftüsüne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğünden oluşan bir heyet, Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) tanıtımı kapsamında Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik`i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Platform Koordinatörü M. Nakşi Erat, DİYANET camiasından KDSS`ye katkı sunmalarını beklediklerini ifade etti. Sınavla amaçlarının Hz Muhammed`in hayatının okunup anlaşılması ve hayatta tatbik edilmesi olduğunu belirten Erat, “Sınavımızı bu yıl her yıldan farklı olarak Şubat ayında yapmayı planladık. Sınavımızı yine 3 kategori şeklinde hazırladık. Diyanet camiasından programımıza ciddi bir katkı sağlamalarını ve sınavımıza destek vermelerini istiyoruz. İstiyoruz ki şehrimizden de umre ödülünü kazanan kardeşlerimiz olsun. Özellikle camilerde imam hatiplerimizin de katkıda bulunmalarını istiyoruz.”dedi.

 “Efendimizi örnek alarak yolunu sürdürmeliyiz”

Yapılan çalışmaları takdir ettiğini ifade eden Müftü Çelik ise, “Tabi Efendimizi tanıtmak mecburiyetindeyiz. Çünkü biz O`nu taklit edici ve örnek alıcıyız. Örnek almakla taklit etmek aynı konulardır. Örnek almada bilgi vardır. Şuur vardır niçin yaptığını bilmek vardır. Peygamber Efendimizi örnek alarak O`nun yolunu sürdürmeliyiz. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kutlu Doğum, Mevlit Kandili programları, sempozyumlar ve paneller düzenliyoruz. İnşallah bu çalışmalarınız başarıya ulaşır. Özellikle genç yaşta, çocuk yaşta ve yetişkinler olarak bu şekilde kategorileştirmeniz yerinde olmuş ve iyi düşünülmüş. Çünkü çocuklarımızın algısı ayrıdır. Gençlerimizin ve yetişkinlerimizin algısı ayrıdır.  Rabbim muvaffak eylesin bu yarışmanın hayırlara vesile olmasını amacına ulaşmasını diliyorum.” şeklinde temennide bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir