• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Palu'da ağaçlandırma çalışmasına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Palu Belediyesi ve Orman İşletme Bölge Müdürlüğü işbirliği ile ilçede 60 bin ağaç dikileceği bildirildi. Çalışmalar kapsamında Palu Belediyesi, Hacı Yasin Bulvarı yol boyunca, mezarlık çevresi ve kız meslek lisesi bahçesinde ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Ağaç dikimine, Orman İşletme Bölge Müdürü Ziya Polat, Orman İşletme Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Dinçer, Elazığ İşletme Müdürü  Enver Yıldırım, Belediye Başkanı  Mehmet Sait Dağoğlu ve ilçe halkı katıldı. 

Ağaçlandırma çalışmasıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dağoğlu  Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde bir sincabın daldan dala atlayarak çok uzaklara gidebildiği, balta girmemiş sık ormanlarla kaplı, havası hoş, suyu hoş bir yer olarak tanımladığı güzel ilçemizi yeniden yeşillikler içerisinde gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz” dedi.

Orman İşletme Bölge Müdürü Ziya Polat ise “Palu’nun tarihte olduğu gibi yeniden eski görünüme kavuşması için Orman İşletme olarak desteklerimizi eksik etmeyeceğiz. Ama bizler bu ağaç dikimini gerçekleştirdikten sonra İlçe halkının buna sahip çıkması ve koruması gerekir” ifadelerini kullandı.

İlçede Hacı Yasin Bulvarı yolu alt kısmı ve Kalekent Mahallesi alt kısmında kalan yaklaşık 400 dönümlük alanda 60 bin fidan dikileceği açıklandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir