• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Diyarbakır`da toplu taşımaya zam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da toplu taşıma ücretlerine yapılan zam araç şoförlerini sıkıntıya soktu. Daha önce kartlı binişlerde alınan 1,250 kuruşluk ücret 1,350 kuruşa,  kartsız binişlerden alınan 1,500 kuruşluk ücret ise 1,600 kuruşa çıkarılınca 10 kuruş bulma derdine düşen şoförler zam miktarı olan 10 kuruştan çoğu zaman vaz geçmek zorunda kalıyor.

Benzin ve motorin fiyatlarının düştüğü bir dönemde yapılan zammı anlamsız bulduklarını söyleyerek tepki gösteren halk ve şoförler, yapılan bu zam ile adeta alay edildiğini, bu zammın ne şoför ne de halkın nezdinde bir anlam ifade etmediğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına konuşan E.S, sürekli olarak toplu taşıma ücretlerine binmek durumunda olduklarını, gerek şoförün gerekse de yolcunun 10 kuruş hesabına düşmesinin rahatsızlık verici olduğunu söyledi.

E.S, “10 kuruş zam ile açıkça insanlarla alay ediliyor. Yani şimdi biz zam yaptık diyerek iyi bir şey mi yaptılar? Her seferinde şoför ile karşı karşıya geleceğiz. Onlar bizden 10 kuruş isteyecek ya da biz veremeyeceğiz. Haliyle onların bizim üzerimize hakkı geçmiş olacak. Tamda yakıt fiyatlarının düştüğü bir dönemde yapılan bu zam hinlikten başka da bir şey değildir.” diyerek rahatsızlığını dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir