• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...

İçişleri Bakanlığı (Strateji Geliştirme Başkanlığı) tarafından Yerel Aktörlerin Katılımıyla Yerel Yatırım Planlaması Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi toplantısı Ankara’da yapıldı.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in de katıldığı proje açılış toplantısında proje kapsamında yürütülecek faaliyetlere ilişkin genel bilgilendirme,  projenin uygulanmasına ilişkin teknik bilgilendirme ve proje yönlendirme komitesinin ilk toplantısı yapıldı.

Yapılan proje ile Valiliklerin ve yatırımcı kamu kurum ve kuruluşların planlamaya yönelik kurumsal kapasitesinin arttırılması ve yerel aktörler olan Valilikler koordinasyonunda planlama ve yatırım süreçlerine aktif katılımlarını amaçlanmaktadır. Uygulama 2 yıl sürecek olup proje kapsamında 1. Yıl kurumsal kapasitenin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar 2. Yıl mikro planlama çalışmaları yapılacaktır.

Pilot il uygulamaları iki farklı düzeyde yürütülecek olup 1. düzeyde Trabzon, Erzurum ve Mardin eğitimler mevcut durum analizi ve alternatif yatırım programı hazırlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

İkinci düzeyde ise Artvin, Batman, Bayburt, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Siirt ve Şırnak daha sonra belirlenecek tarihlerde tematik eğitim faaliyetleri yürütülecektir. Bu eğitimler kamu kurumlarının yatırım süreçlerinde görevli ve teknik personeli kapsayacaktır. (M. Salih Keskin – İLKHA)