• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Batı, Müslümanı Müslümana kırdırtmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Panele katılan Gazeteci Nevzat Çiçek, Ortadoğudaki savaşlara değinerek, Batı dünyasının İslam dünyasındaki yeni projesinin, İslam`a karşı İslam olduğunu, İslam dünyasında yaşanan iç çatışmaların buna bir örnek teşkil ettiğini söyledi. 

İslam dünyası üzerinde projeler üreten bir ‘kurmay aklın` var olduğunu belirten Çiçek, “İslam dünyasını gezdim ve ben orada şunu gördüm: Müslüman dünyasında bir ‘kurmay akıl`  var. Bu hep söylenen bir şeydir ama, o kurmay akıl şöyle çalışıyor. Mısırda darbeyi hesaplar iken Bangladeş`i hesaplıyor. Bangladeş`i hesaplarken Türkiye`yi hesaplıyor. Türkiye`yi hesaplar iken Tunus`u hesaplıyor. Tunus`u hesaplar iken Filistin`i hesaplıyor. Ve tüm bunlar bir zincirin halkası gibi bir birini takip ediyor. Mesela Bangladeş`teki,  Mısır`daki ve Türkiye`de ki insan, kendi yerel aklı ve siyasi hayatı ile mücadele ediyor. Ve doğal olarak bu oyunu bozamıyoruz neden?  Çünkü oyun bir üst akılla karşınızda ve siz yerel akılla karşısına çıkmaya çalışıyorsunuz. Onun için bu oyunu bozma şansınız olmuyor.” dedi.

“İslam coğrafyasın dışında herhangi bir çatışma alanı biliyor muyuz?”

Çiçek, “İslam coğrafyasına baktığınızda temel olarak çatışma alanları nerelerde karşınıza çıkıyor? Ya mezhebe karşı mezhep ile çıkıyor, ya coğrafya ya karşı coğrafya ile çıkıyor ya olumlu İslam`a karşı radikal İslam ile çıkıyor. İslam coğrafyası dışında herhangi bir çatışma alanı biliyor muyuz? Bütün bunlar İslam ülkelerinde çıkıyor. Batı, İslam dünyasında mezhebe karşı mezhep, coğrafyaya karşı coğrafya ve ılımlı İslam`a karşı radikal İslam`ı çıkararak dizayn projelerini uygulamaya çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Ortadoğu`daki savaşlarda ölen de öldüren de Müslüman”

Coğrafya üzerinden birçok İslam ülkesinin birbirine karşı ciddi savaş riski taşıdığını belirten Çiçek, “İran, Irak, Kuveyt bunun tipik örneğidir. Suriye`ye bakıyorsunuz, Bahreyn`e bakıyorsunuz, Pakistan`a bakıyorsunuz, Müslümanın Müslümanı katlettiği bir coğrafyadayız. Siyasi gerekçeleri bir tarafa bırakarak söylüyorum, neticesinde ölen kim; Müslüman. Öldüren kim; Müslüman.”  dedi.

Kuran okuyan Mısır ordusu sonra halkını katletti

Adeviye meydanında şahit olduğu bir olayı anlatan Çiçek, “Adeviye Meydanına gittiğimizde ben Mısır ordusunu böyle bilmiyordum. Türkiye`de tabi biz eski dönemleri bildiğimiz için ordu seküler, ama orada herkesin elinde Kur`an-ı Kerim var ve askerler nöbette Kur`an-ı Kerim okuyor. Bu nasıl bir şey dedik? Çünkü hayal bile edemiyorsunuz. Sonra iftar vaktinde onlara kamyonlar ile iftarlarını açması için yiyecek geliyor. Ben bunların bizzat şahidi oldum. Onun için rahat anlatıyorum. Sonra o insanlar o meydanda namaza duruyorlar. Ama o insanlar bir saat sonra Adviye Meydanına gidip kendi kardeşlerini (İhvanı destekleyen halkı) katledip, sonra gelip ellerini yıkayıp, abdest alıp namaz kılıyorlar. İşte bu üzüntü verici bir durumdur.” (Osman Gülebak/Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir