• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen 20. GAPSHOES Fuarı’na, Gaziantep’in yanı sıra Adana, Çorum, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Antakya, Samsun, Şanlıurfa ve İzmir’den 250 firma katıldı.

20. Uluslararası Ayakkabı fuarının açılış törenine, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı İbrahim Buğur, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve çok sayıda iş adamı ile davetli katıldı.

Programın açılı konuşmasını yapan Milletvekili Nejat Koçer, “Bugün ayakkabı fuarı 24 bin metrekarelik alanda yaklaşık 250 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’de siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrar da devam etmektedir. Gaziantep açtığı fuarlarla, işgücü ve ihracatıyla Türkiye’de ekonomik sürecin daha da önünde yer alıyor. Umuyorum ki bu daha da ileri gitsin. Gaziantep’te enerji altyapısına harcanmak üzere ayrılan payın artırılması için çalışma yürüttük. Dün itibariyle Gaziantep’in enerji altyapısına harcanmak üzere EPDK’nın kararıyla 261 milyon TL altyapı yatırım ödeneği çıktı. Bundan sonraki süreç özel sektör firmasının hızına ve kabiliyetine bağlıdır. Bunu da takip edeceğiz.’’ dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise yaptığı konuşmada, “ Oda olarak yıllar önce ayakkabı fuarı fikriyle ilk yola çıktık. Sektörü daha rekabetçi kılmak, dünya pazarlarına açmak, markalaşma ve katma değer anlamında daha iyi şartlara götürmeyi amaçladık. Ne mutlu bize ki, GAPSHOES’i sektörün en önemli buluşma adresi konumuna getirdik. Ayakkabıcı arkadaşlarıma Ankara’dan bir müjde getirdim. Sanayi Bakanımızın değerli çalışmaları sonucunda önümüzdeki yıldan itibaren tasarıma da aynı şekilde Ar-Ge’deki gibi destekler verilecek, tasarım ofisleri kurulduğu takdirde giderlerinin yüzde 50’sini hibe destek olarak alma olanağına sahip olacaklar. Bizler gerek ayakkabıcılık sektörümüzde gerekse trikotaj ve penyede, halıda tasarım ofisleri kurarak Gaziantep’e büyük katkılar sağlayacağız.’’diye konuştu

Ayakkabıcılık sektörünün Gaziantep ve ülke için önemli olduğunu belirten Vali Ata, “Türkiye’de 300 bin kişiye is sağlayan, Gaziantep’te de 500’e yakın firmanın üretim yaptığı ve on binlerce kişiye, insanımıza iş imkânı sağlayan bir sektördür. Asla ihmal edilmemesi, her türlü desteğin verilmesi gerekir. Bu fuarlar da buna verilen desteklerden birisidir.”dedi.  (İLKHA)