• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Silopi`de bayanlara yönelik girişimcilik kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın Silopi ilçesinde Kaymakamı Suat Demirci`nin eşi Hediye Demirci`nin öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve 27 Aralık`a kadar sürecek olan Girişimcilik kursuna 25 bayan katılıyor.

Kursu ziyaret eden Kaymakam Demirci, burada yaptığı açıklamada, günümüzde bayanlara her alanda ihtiyaç duyulduğunu bu nedenle böyle kursların seminerlerin gerekli olduğunu vurguladı.

Bayanlar için değişik alanlarda kurs açmak için çalışmalarının devam edeceğini belirten Demirci, istihdam alanı oluşturmak isteyen tüm bayanların girişimcilik eğitimi alması gerektiğini söyledi.

Kursa katılan bayanlardan Sema Yıldız, eğitimin ardından Silopi`de seracılık yapmak istediğini belirterek “Seraclılığa merakım var. Bayanların da bu alanda çalışabileceğine inanıyorum. Bayanlarımıza hem iş olanağı sağlayıp, hem de aklımdaki sera projesini bu kurs sayesinde geliştirmek istiyorum” dedi.

Eczacılık fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Emine Oluğ ise, eczanecilik merakı olduğunu, eczane açmak için gerekli maddi imkanı olmadığından dolayı da, buradan aldığı belge ile eczane açmayı düşündüğünü söyledi.

Silopi Halk Eğitim Müdürü Murat Bilen ise yaptığı konuşmada,”Kurs açıldıktan sonra buradaki bayanların memnuniyetlerini çevrelerine de aktarmaları sonucunda, büyük bir talep ile karşılaştık. Biz de bu kursu 2015 yılında tekrar yapmayı planlıyoruz``ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir