• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
`Devlet eliyle kumar oynatılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılbaşı kutlamalarının toplumumuza empoze edilerek kabullendirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Gaziantep Şube Başkanı Abdulvehap Beyaz, Müslümanları harama düşmeme konusunda uyardı.

Yılbaşı kutlamalarının İslam`da yerinin olamayacağını ifade eden Beyaz,  “Miladi yılbaşı kutlamaları, toplumumuza ciddi bir anlamda kabullendirilmeye çalışılıyor. Etrafımıza baktığımızda bunu ciddi bir anlamda görebiliriz. Hâlbuki Efendimiz; Kim bir kavme benzerse o da onlardandır, diyor. Zaten yılbaşının İslam`la Müslümanlarla hiçbir alakası yoktur. Aynı zamanda Müslümanların yılbaşı, Peygamber efendimizin Mekke`den Medine`ye hicreti yılbaşı olarak kutlanmaktadır. Bu da 1 Muharrem olarak bilinmektedir. Ama maalesef sokaklarda özellikle bu günlerde sokaklarda gezerken yılbaşı biletlerinin yoğun bir şekilde satıldığını neredeyse insanların gözlerinin içine sokulacak derecede yoğun olduğunu görmekteyiz. Yine işyerlerinde süslemelerin yapılması yılbaşına özel indirimlerin yapılması gerçekten insanları olumsuz yönde etkilemektedir. Bu kutlamalar, bir nevi artık meşru bir hale getirildi.”diyerek tepki gösterdi

“Yılbaşı kutlamak haramdır”

Yılbaşı eğlencelerinin özellikle gençleri ahlaksızlığa sürüklediğini ifade eden Beyaz, “Yılbaşına ait özel filmler mi, diziler mi dersiniz gerçekten İslam toplumuna yakışmayan bir o kadar çirkeflik sergilenmektedir. Gerçekten Müslümanların içerisinde olmayan uygulamaların uygulandığını görüyoruz. Yine Rabbimiz bizden Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmememizi istiyor. Ama maalesef bize ait olmayan bir kutlamayı gelip Müslümanlara içerisine yerleştirmenin İslam`a ve Müslümanlara yakışmadığını bilmeliyiz. Yılbaşı kutlamak tamamıyla haramdır. İslam`a aykırıdır. Özellikle yılbaşı gecesini kutlayacağım diye özel yemekler ve çerezlerin hazırlanması Allah korusun dinimizi dahi tehlikeye sokar.” uyarısında bulundu.

Yılbaşı gecesinin tefekkür edişlerek geçirilmesini tavsiye eden Beyaz, “Yılbaşı aslında Müslüman`ın düşünmesi gereken bir gündür. Miladi olarak bir yıl geride kaldı. Peygamberimizin buyurduğu gibi ölmeden evvel kendimizi hesaba çekmeliyiz. Evet, bir yıl ömrümüzden geçti. Bu bir yıl bizim lehimize mi oldu, yoksa aleyhimize mi oldu, diyerek tefekkür etmeliyiz.  Müslüman`ın bunun hesabını yapması gerekirken, Hıristiyanları ait olan noeli ve yılbaşı gecesini kutlaması böyle bir faaliyetin içerisine girmesi uygun değildir.”dedi.

“Bugün devlet eliyle şans oyunu adı altında kumar oynatılıyor”

Piyango konusuna da değinen Beyaz, “Bilet alması ve yılbaşını kutlamak bize yakışmaz. Özellikle bilet alırken Allah`ın adını anarak şanslı olayım diye Allah`ın adını bu pis işe alet etmesi çok tehlikelidir. Allah (cc) Kur`an`da fal okları, kumar, içki buna benzeri tüm kötülükleri haram kılıp yasaklamıştır. Belki o gün insanlar fal oklarıyla kumar oynuyordu. Ama bugün ise çeşit çeşit kumar oyunları sergileniyor. Şimdi ister şans oyunu olsun, ister toto olsun, ister loto olsun ismi ne olursa olsun. Kim yaparsa yapsın. Bunlar hepsi kumardır, bunların hepsi haramdır. Bugün devlet eliyle şans oyunu adı altında kumar oynatılıyor. Müslümanların bu tür şans oyunlarından sakınması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Kumarın her türlüsü haramdır”

Müslümanların şans oyunu gibi haramlardan uzak olması gerektiğini belirten Beyaz, “Müslüman bu tür kötülüklerden nasıl sakınacak, af buyurun önüne domuz eti konulsa Müslüman bir kişi onu yer mi, hayır. Tıpkı şans oyunu diye adlandırılan kumar da böyledir. İşte Müslüman`ın domuz etinden tiksindiği gibi bu kim tarafından yapılırsa yapılsın ister devlet eliyle, ister özel firmalar eliyle Müslüman`ın bu tür haramlardan uzak olması lazım. İsmi de ne olursa olsun. Şansa dayalı tüm şans oyunları haramdır. Önceleri bir baba çocuğu kumar oynadığı zaman feryad-u figan ederdi. Çocuğunu bundan uzaklaştırmak için mücadele ederdi. Ama bugün ne hikmetse baba oğul internet ortamında karşılıklı kumar oynuyor. Kumarın her türlüsü haramdır. İster sanal âlemde olsun. İster masa başında olsun hangi şekilde olursa olsun şans oyunları haram ve tehlikelidir.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir