• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Yine PKK Medyası Yine Yalan Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK cenahının Peygamber Sevdalıları Platformu`nun organizesiyle her yıl milyonların katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliklerine engel olma çabaları sürüyor.

10 Aralık`ta Dicle Üniversitesi yönetiminden aldıkları izinle Kutlu Doğum Siyer Sınavı duyurusu için stant açan Bilge Gençlik Kulübü öğrencilere saldırı düzenlenmesi talimatı veren PKK cenahı, bu defa bünyesindeki medya kuruluşları üzerinden Kutlu Doğum Siyer Sınavını engelleme çabasını girdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İkra Eğitim Der`in 2015 Şubat ayında düzenleyeceği Siyer Sınavı için Diyarbakır Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğünden okul talep etmesini çarpıtarak kamuoyuna aktaran PKK medyası, sınav için okullara yazılan izin belgesini “Diyarbakır Valiliği ve Milli Eğitim'den Hizbullah ricası” şeklinde çarpıttığı görüldü.

DİHA`nın servis ettiği ve PKK`nin bütün medya kuruluşlarında yer verilen haberde, “Dicle Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta 3 gün boyunca gerginliğin yaşanmasına neden olan SİYER sınavına ilişkin çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Üniversitede Hizbullah'a yakın olduğu iddia edilen Bilge Gençlik Kulübü'nün Şubat ayında yapılacak olan bu sınav için stant açmak istemesi üzerine çıkan olayların ardından Diyarbakır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün söz konusu sınav için okulların kullanılması yönünde izin verdiği ortaya çıktı.”  ifadelerine yer verildi.

Siyer Sınavı için verilen izin belgesinin içeriğiyle ilgili bilgilerin yer aldığı haberde, “Tüm okullarda duyurusunu yapılsın talimatı! Yapılan başvurunun il genelini kapsamasından dolayı başvuruya onay verilmesinin ardından da İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 4 Aralık günü tüm kentteki 17 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere bir yazı göndererek, ilçelerde milli eğitime bağlı bulunan resmi ve özel tüm okul müdürlüklerinde sınavın duyurulmasını rica etti.” şeklindeki ifadelerle sınavın yapılmasından duyulan rahatsızlık dile getirildi. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir