• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
İslam`da yılbaşı kutlamalarının yeri yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılbaşı kutlamalarının ne İslam dininde ne de Müslümanların örf ve adedinde hiçbir şekilde yerinin olmadığını dile getiren Şanlıurfa Cami-Der Başkanı Sinan Ünel, yılbaşı kutlamalarının batı tarafından Müslüman topluma aşılandığını ve bu tür etkinliklerle Müslüman halkın özünden uzaklaştırıldığını aktardı.

Müslümanların batıdaki teknolojik gelişmelerin yanında kültür ve inançlarını da kendilerine örnek aldıklarını, yılbaşı kutlamalarının da bunlardan biri olduğunu belirten Ünel, “Yılbaşı kutlamaları tamamen bir batı kültürüdür, bir batı geleneğidir. Dolayısıyla biz Müslümanların örf ve âdetinde dinimizde kesinlikle böyle bir şey yoktur. Dünya Müslümanların kan ağladığı kan ve gözyaşının hâkim olduğu böyle bir dönemde maalesef Müslümanların kalkıp böyle bir gece için şuanda hazırlık yapması dinimizde, örfümüzde ve adetimizde olmayan geleneğin bizlere lanse edilmesi bizim tarafımızdan da kutlanır olması imanımız açısından çok büyük bir tehlikedir.” dedi.

İslam dinine dört bir cepheden savaş açılmış

İslam dinine düşman olanların Müslümanlara dört bir cepheden savaş açtıklarını dile getiren Ünel, “Resulullah'a (sav) İslam dinin gelmesi ile beraber yani Hiranur mağarasında vahyin gelişi ile beraber Allah Resulü'nün (sav) Mekke'de savaş açtığı 4 temel kaide vardı. Ki Kur'an-ı Kerim bunları  “Ricsu min ameli şeytan” der. Yani şeytanın amelleri olan 4 temel şeye savaş açıyor Resulullah (sav) bunlar faiz, kumar, fuhuş ve içkidir. Allah Resulü Mekke müşrikleri olan bir toplumda bunlara savaş açmış ve bunları ortadan kaldırmıştır. Dolayısıyla şer güçleri de tekrar İslam dinin ortadan kaldırdığı bu şeytani amelleri içimize yerleştirmek için bu tür gecelerde özellikle ve özellikle bu içki ve fuhuş sektörünü canlandırıyorlar. Bu gün dünya kötülüğü hareketlendiren dünya fuhşunu yönlendiren Yahudilerdir, Yahudi lobileridir. Elbette ki Peygamber (a.s) savaş açmış olduğu bu ilkeleri tekrar Müslüman topluma yerleştirmek için bu tür gecelerde de fırsat buluyorlar. Maalesef gaflet içerisinde olan Müslümanlar da bu oyuna geliyor sabaha kadar içki içiliyor ve diğer melanetler işleniyor” şeklinde konuştu.

Batının saldırılarına karşı Müslümanların bilinçlenmesi lazım

Batının İslam dinine karşı şuurlu bir şekilde hareket etmesi gerektiğine değinen Ünel, “Müslümanların bu geceyi farklı bir şekilde idrak etmesi lazım. En azından Müslümanlar olarak bu gecede geçmiş bir yılın muhasebesini yapmamız lazım. Bir senelik ömür sermayemiz tükendi, bir senelik Allah`u Teâlâ`nın bize verdiği ömür sermayesinden bir seneyi geride bıraktık. En azından o gecede o bir sene içerisinde yapmış olduğumuz hatalar, yapmış olduğumuz yanlışlıkların muhasebesini yapıp bir daha ki yeni yıla aynı hatalara, aynı yanlışlara düşmemek için o geceyi bir muhasebe bir itaat bizi yeni yıla kavuşturduğu için yüce Allah`a bir şükran borcu olarak ihya etmemiz lazım.” ifadelerinde bulundu. (Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir