• DOLAR 32.514
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2475.501
  • ...
Aksaray'da "21'inci Yüzyılda Abdullah Olmak" konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Enderun Aileyi Koruma Eğitim ve Kültür Derneği, Aksaray Kültür Merkezi’nde “21. Yüzyılda Abdullah Olmak” konulu konferans düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Enderun Aileyi Koruma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hamdi Coşkun açılış ve selamlama konuşması yaptı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, “21’inci yüzyılda Abdullah olabilmek için 4 şeyi çok iyi bilmek gerekir; kendini bilmek, Rabbini bilmek, haddini bilmek, hesabını bilmek” dedi.

Bu 4 kavramı tek tek açıklayan Kayan, “Kendini bilmek; cehaletini bilmek, zaaflarını bilmektir. Abdullah olabilmek için kişinin kendini bilmesi gerekir. Vahiy ışığında çamurdaki cevheri keşfetmek gerekir. Rabbini bilmek ise, nasıl bir Allah’a taptığımızı, Allah’a karşı dürüst olup olmadığımızı ve Allah’ı görüyor gibi hareket ederek mümkün olur. Haddini bilmek; Allah’ın kırmızı çizgisi ne ise orada durmakla mümkün olur. Eğer takvanız varsa haddinizi bilirsiniz. Takvanın bittiği yerde tecavüz başlar, tuğyan başlar. Hesabını bilmek ise, her şeyimizin kayıt altında olduğunu bilerek hareket etmek, bugüne göre değil yarına göre hesap yapmak ve  hesabını veremeyeceğimiz ölümü reddetmektir.”şeklinde konuştu. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir