• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformundan müftülüğe ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu`nu ziyaret eden Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörü M.Nakşi Erat, platform basın sözcüsü Ökkeş Korkmaz ve platforma üye derneklerden Rehber Der Başkanı Mustafa Kaya`dan oluşan heyet, 2015 Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) tanıtımı hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette; siyer sınavları ile amaçlarının Peygamber efendimizin hayatının okunması ve yaşanılması olduğunu belirten platform koordinatörü Erat, “Amacımız okuma kültürümüzün ikinci plana atıldığı şu günlerde O`nun hayatının okunmasını sağlamak ve O`nun mesajını insanlığa tanıtmak.”dedi.

Şahinbey İlçe Müftüsü İmamoğlu da, Peygamber Sevdalıları Platformunun yaptığı faaliyetlerden dolayı kutladı. İmamoğlu “Yüce Rabbimiz insanlığı hiç bir dönemde peygambersiz, nebisiz, resulsüz bırakmamıştır. İlk insan Âdem (a.s) aynı zamanda ilk peygamberdir. Demek ki insanlığın her zaman bir nebiye, bir resule ihtiyacı vardır. Sevgili Peygamberimize kadar yüce rabbimiz insanlığı her dönemde peygamberlerle irşat etmiştir. Peygamberler vasıtasıyla insanlara emir ve yasakları belirtmiştir. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu söylemiştir. Son olarak sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) göndermiştir.”ifadelerini kullandı.

“İnsanlarımızın Peygamberimizin mesajına şiddetle ihtiyacı var”

Hz Muhammed`i anlamak için yapılan etkinliklerin önemine dikkat çeken  İmamoğlu, “Efendimizin geldiği döneme bakıyoruz. İnsanlık vahşette zirve yapmış cahillikte, canavarlıkta zirve yapmış. Tabi bu dönem karanlık bir dönem böyle bir dönemde sevgili peygamberimiz Mekke`nin ufuklarına bir güneş gibi doğmuştur. Peygamberimiz, 23 yıl gibi kısa bir dönemde kalpleri öyle bir vicdanla, merhametle doldurmuş ki o vahşi insanlar insanlığın muallimi haline geldiler. O`nun gelmesiyle her biri dünyaya sevgiyi, medeniyeti yaymıştır. Günümüz dünyasında da insanlarımızın Peygamberimizin mesajına şiddetle ihtiyacı var.  Eğer Peygamber efendimizi iyi tanır ve anlayabilirsek, O`nu yakından takip edebilirsek, O`nun yetiştirdiği o güzide sahabeleri tanıyabilirsek, insanlık olarak o yolda gidebilirsek ben inanıyorum ki bu coğrafyada akan kan ve gözyaşı sona erecektir.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir