• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
HÜDA PAR Genç ilçe başkanı güven tazeledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)) Genç ilçe binasında gerçekleştirilen kongreye, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Nihat Buğrahan, İl Başkanı Hamdullah Tasalı, İlçe Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tek listeyle gidilen 1. Olağan Kongrede mevcut başkan İdris Ağırbaş yeniden seçilerek güven tazeledi.

Kongrede konuşan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, “Bizim dayandığımız düşünce dünya görüşü değildir. Hatta dünya ile sınırlı değildir. Hatta bizi öbür taraflara götürebilecek bir düşüncemiz bir dünya görüşümüz var." ifadelerini kullandı.

İslami referans alan bir parti olduklarını vurgulayan Tasalı, “HÜDA PAR`a neden saldırılara maruz kaldı, bu coğrafyada sistemi savunan temsil eden partiler var. Liberalizmi savunun partiler var. Bu partilerden hiçbiri saldırıya uğramıyor. Bu saldırganların bir tek hedefi var o da Hür Dava Partisi. Niye, bunu oturup iyi müzakere etmemiz lazım böyle bir parti belki yüzdelik dilimini aşmamış partiye neden saldırı söz konusu, bunu hepimiz 6-8 Ekim olaylarını saldırganlığını iyice değerlendirmemiz lazım. Arkadaşlar bu sadece HÜDA PAR`a yapılan bir saldırı değildir.” diyerek partilerine düzenlenen saldırıların İslam'ı referans almalarından kaynaklandığını söyledi.

“Davamız para pul davası değildir”

Türkiye'de onlarca parti olduğunu ama HÜDA PAR'ın tüm bu partilerden farlı olarak İslam'ı referans alan tek parti olduğunu belirten Tasalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim davamız mevki, makam, saltanatlık, hükümdarlık davası değildir. Bizim davamız para pul davası değildir. Bizim davamız, bizim sevdamız mevki, makam sevdası değildir. Bizim davamız İslam'dır. Bunu hayata hâkim kılmak istiyoruz. İnsani ve İslami değerlerimizi siyasete, idareye, topluma, sosyal hayata, ekonomi iktisadi hayata taşımak istiyoruz. Sosyal adalete, eşitlik ve ahlak temeli diyoruz.  Eğitimde Fransız laik eğitim sistemine hayır diyoruz. Yönetimde zülüm ve zorbalığa hayır diyoruz."

Kendilerini Kürtlerin temsilcisi görenler Kürtlerin 4'te 3'ünü dışlıyor

Bölgede oy alan AK Parti'nin de HDP'nin de halka baskı yaptığını ifade eden Tasalı, "Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi var fakat AK parti de kalkınma var adalet yok. Halkın Demokrasi Partisi var. Bunlarda demokrasi de yok halk da yoktur. Temsil ettiği halkın dörtte biri vardır. Kürt siyasi hareketi Kürtlerin temsil ettiği dörtte bir insana hitap ediyor. Kürtlerin dörtte üçünü dışlamış. Programlarına baktığınızda HDP`nin kimleri temsil ettiklerini göreceksiniz. Ekranlarda Kürtlerden, Kürdistan`dan bahsediyorlar ama alakası yok. Dikkat edin öldürdükleri Kürt, şehrini yıktıkları Kürt, mağdur ettikleri Kürt, işyerlerini yaktıkları Kürt, bakın Kürdistan`dan başka yerde yangın var mı? Dolayısıyla burada demokrasi deniliyor. Neden bu iki parti dışında bu bölgede oy alan yok. Serbest seçimler olmuyor. AK Parti de baskı uyguluyor, HDP de baskı uyguluyor. HDP silahlı PKK`lılara sırtını dayamış köylerde baskıyla, zorla vatandaşın oyunu alıyor ve buna demokrasi diyor. Kürdistan`da hiçbir partiye hayat hakkı tanımıyor. Tek bir parti ile demokrasi olmaz. Bu 1925 ve 1940`lardaki CHP zihniyetinin ta kendisidir." şeklinde konuştu.

“Bu ülkede camide ders veren insanlar 20 yıldır zindanlarda tutuluyor"

Hür Dava Parti`sinin ilkelerini, prensiplerini, siyasete, ekonomiye taşımak istediklerini dile getiren Tasalı, “Biz bu ülkede adalet istiyoruz fakat adalet kayıp bu ülkede. Son yargı üzerinden oynanan oyunlara bakın, darbeciler hepsi salıverildi, hırsızlar salıverildi. KCK`lılar hepsi salıverildi. Ama bu ülkede camide ders veren insanlar 20 yıldır hala zindanlarda, zindanlarda tutulmaları yetmiyor şehir şehir dolaştırılıyorlar. Hem onlara zulüm hem de onların ailelerine zulüm yapılıyor.” dedi.

“Karlıova'da devletin gözü önünde kardeşlerimiz katledildi”

6-7 Ekim olaylarına da değinen Tasalı, “Karlıova ilçesinde şehit edilen Fethi ve Cengiz kardeşlerimizin katillerine yönelik henüz hiçbir çalışma yok. Cengiz`in katledilmesinde devletin gözlerinin önünde oluyor. Jandarma tutanağında şunlar söyleniliyor. Biz termal kameralarda 20 kişilik PKK`lı grubun köye girişini gördük ama müdahale etmedik. Yolda mayın ve tuzak var o yüzden gitmedik. Devlet olarak bunca askerin var, bunca polisin var, bunca teçhizatın var ve övünüyorsun. Dünyanın en güçlü ordusu olduğunu söylüyorsun, senin gözlerinin önünde vatandaşın katlediliyor ama müdahale etmiyorsun. Bu ülkede ve özellikle bu bölgede hukuksuzluğun haddi hesabı yok.” ifadelerini kullandı.

“Toplumun maneviyatı tahrip ediliyor”

Toplumun var olan maneviyatının tahrip edildiğini kaydeden Tasalı şunları söyledi: “Bu toplumu ahlaken yok ettiler. Bu toplumun ahlaki değerlerini çiğnediler. Gençliğin halini gözden geçirseniz bu iddiamızın ne kadar doğru olduğunu görürsünüz. Uyuşturucu maddesinin 9 yaşlardaki çocuklara okul önünde nasıl satıldığını göreceksiniz. Dolayısıyla AK Parti`nin kalkınması da sorunludur. Bingöl`de boşanmalar yüzde yüz arttı. İntiharlar başını almış gidiyor, uyuşturucu serbest satılıyor. Bütün bunları maalesef AK Parti iktidarına borçluyuz." 

İç güvenlik yasasını eleştiren Tasalı, molotof atan, vatandaşa zarar verenin kim olursa olsun hak ettiği cezayı alması gerektiğini ancak makul şüphe denen bir iddiayla gözaltı yapılmasına yol açılmasının doğru olmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Genç ilçe başkanlığına seçilen İdris Ağırbaş, kısa bir teşekkür konuşması yaparak HÜDA PAR'ı daha ileri noktalara götürmek için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir