• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
 “Şeytan, insanın sabah namazına kalkmasını...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yardım ve sosyal etkinlikleriyle Zeytinburnu halkının teveccühünü kazanan Zeytinburnu-Der “Şeytan, insanın sabah namazına kalkmasını nasıl engeller” adlı bir tiyatro düzenledi. Tiyatro, derneğin gençlik kolları tarafından sergilendi.

Cuma Karakoç / Doğruhaber

Dernek gönüllüleri tarafından büyük bir ilgiyle izlenen tiyatroda hem düşündürücü hem de güldürücü karelerle şeytanın insana nasıl vesvese verdiği sergilendi. Ayrıca etkinlik sonunda Peygamber Sevdalıları Platformu`nun yaptığı siyer yarışmasında Zeytinburnu`nda dereceye giren Habib Seyhan ile Emrullah Karaynir`in ödülleri Molla Abdülbari Çelik Hoca ile dernek gönüllüsü olan Hakim Akkılıç tarafından takdim edildi. Tuba Çevik`in hediyesi ise derneğin kadın kolları tarafından verildi.

TİYATRO KISACA ŞÖYLE SERGİLENDİ:
Şeytan yatmak üzere olan kişiye vesvese vererek önce televizyon başında oyalar. Bunun üzerine televizyonu izleyen genç, geç uyur, böylece sabah namazına kalkamaz. Bu da yetmemiş gibi bir de işe geç kalır. Bunun sonucu patron genci işten de çıkarır.

Oyunun sonunda ise şeytanın vesvesesine kanan genç kendi kendine:  “Şeytana uydum önce namazdan daha sonra işten oldum, diyerek pişman olur. Bundan sonra aynı hatayı yapmayacağım” diyerek pişmanlığını dile getirir. Böylece şeytan ondan kaçar gider.

Bu haberler de ilginizi çekebilir