• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
İlk Namazlarını Kıldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Projesi 2005 yılında başlatılan yerel yönetimler tarafından, bilgisayar sınıfı ve kütüphaneden oluşan bir yapı ile hayata geçen ve zamanla bu yapıya etüt sınıfları ve sosyal amaçlı diğer birimler eklenerek özgün bir hale geirilen bilgi evleri çoğalarak meyvelerini vermeye başladı.

Üsküdar Belediyesi Bilgi Evleri ve Çocuk Akademilerinin 13 şubesinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri ücretsiz eğitim desteği alıyor. Bu yıl 12 bin farklı öğrencinin kayıt olarak eğitim aldığı bilgi evlerinde kültür, sosyal ve sportif çalışmalarda yapılıyor. Ayrıca çocukların ahlaki ve kültürel değerleri kazanmalarını ve kişiliklerinin her yönüyle gelişmesini sağlamak amacıyla, milli ve manevi değerleri özümsemiş erdemli nesiller yetiştirmeyi hedefleyen bilgi evleri ayrıca kurs ve atölye çalışmalarıda yaptırıyor.

Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri’nde 4, 5, 6. sınıflara yönelik düzenlenen Kitap Kafe Kulübü’nde öğrenciler her ay bir kitap okuyarak okuma kültürlerini artırıyor.

Yaklaşık 500 öğrencinin faydalandığı etkinlikte Kasım ayı boyunca Ömer Seyfettin’in en önemli eserlerinden biri olan İlk Namaz kitabının okumasını tamamlayan minik öğrenciler ilk namazlarını kılmak üzere Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii’ne götürüldü. 300 öğrenciyle gerçekleştirilen programda camiyi gezdikten ve caminin tarihi hakkında bilgi aldıktan sonra öğrenciler cemaatle ikindi namazlarını kıldılar.

Programın sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz ve Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii İmamı Ramazan Kutlu öğrencilere hediye olarak seccade, takke, tesbih, başörtüsü ve kitap setlerini vererek bu güzel günü unutulmaz kıldılar.

Öğrenciler de bu güzel hediyelere karşılık Başkan Hilmi Türkmen’e 1984 yılında başarı ile tamamladığı Hafızlık eğitimi sonucunda kazandığı Hafızlık belgesini çerçeveleterek kendisine hediye ettiler. Öğrencilerden bu denli anlamlı hediyeyi alan Başkan Türkmen çok duygulandığını belirterek ‘Cami namaz ibadet bizim asla vazgeçemeyeceğimiz vazifemizdir. Bu namazlarınızı bırakmadan devam etmelisiniz. Namazsız müslümanlık olmaz dinin direği namazdır bilgi ve gençlik merkezinde bugüne kadar yaptığımız faliyetlerin en anlamlısı budur" dedi.

risale haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir