• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı’daki yardım kömürlerinde altın çıkıyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı ve ilçelerinde Ağrı Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömürlerde altın çıktığı, hatta Patnos ilçesinde bir vatandaşın çıkan 5 bin TL değerinde altını sattığı iddia edildi.

Bu haberle çalkalanan Ağrı’nın Patnos ilçesinde dağıtılan yardım kömürlerinde ismi öğrenilemeyen vatandaşın torbada çıkan 5 bin TL değerinde kömürleri götürüp bir kuyumcuya sattığı iddia edildi. Bu haber duyan bütün Patnosluların evlerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıttığı yardım kömürü olarak adlandırılan kömür torbalarını açarak inceledikleri belirtildi.

Ağrı’nın Tutak İlçesine bağlı Burnubulak Köyünde ikamet eden Latif Tunç adındaki vatandaşın kömür torbalarını incelediği ve boncuk şeklinde altın parçacıklarını buldu. Tunç’un altın olduğu iddia edilen parçacıkları ne yaptığı bilinmiyor.

Bu söylentilerin dalga şeklinde Ağrı merkeze ulaşması üzerine bazı vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıttığı kömürleri incelediği ve torbaların içinde bulunan bazı kömürlerde sarılıklar olduğunu gördüler. Alpaslan Mahallesinde ikamet eden Orhan Sönmez ise evinde bulduğu kömürün bazı yerlerinin sararmasından dolayı altın olduğuna inanıyor.

Uzmanlar ise yer altında kalan kömürün başka bir metal ile temas etmesi sonucunda oksitlenmeden dolayı sarardığını ifade ediyorlar. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir