• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Değerli Öğretmenlerime
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim ordusunun nadide çiçeğine, güzide neferine.. Yardımsever öğretmenim Zeynep Özlem SEVİM`e... İHL`mizin biriciği sevgili öğretmenim.. İlk tanıştığımız an itibariyle gösterdiğiniz ilgi ve sevgi bizi birbirimize bağlayan bir köprü görevindeydi adeta.. Bize bir anne şefkatiyle, bir baba korumacılığıyla, bir dost samimiyetiyle yaklaştınız. Birimizi, diğerimizden ayırmadan ‘Müslümanlar ancak kardeştir` şiarıyla eğittiniz. Bize birbirimizi Allah rızası için sevmeyi öğrettiniz. Tek kurtuluşumuzun İslam olduğunu ve İslam`ın girmediği yerlerin sefalet içinde olduğunu gösterdiniz. Örnek teşkil eden hayatınızla bizi kendinize imrendirdiniz. Dürüstlüğünüz, sevecenliğiniz, şefkatiniz, tevazunuz ve daha sayamadığım birçok hüsn-ü hasletleriniz sizi siz yapan şeydi aslında... Rabb`im herkese sizin gibi bir anne, sizin gibi bir arkadaş, sizin bir gibi eş ve sizin gibi bir öğretmen nasip etsin İnşaallah...

Hani derler ya öğretmenlik kutsal bir görevdir diye.. İşte bunu bana ilk babam sonrada siz tekrar hatırlattınız hocam.. Sizinle yeniden öğrendim eğitimi, öğrenciliği, samimiyeti.. Aslında 2 yıllık bir beraberlikten sonra bu yılı da sizinle beraber geçirmeyi tahayyül etmiştik. Fakat siz bu okulun sağlam bir dalı gibi olduğunuz için her başı sıkışan ve hayattan bunalan size tutunuyor. Sizde insana bir inşirah veriyor, içine su serpiştiriyorsunuz. İlk zamanlarda kızmıştık aslında bizi bıraktığınıza. Fakat akl-ı selimle düşündüğümüzde anlıyoruz ki size, bizden daha fazla ihtiyacı olan, okula yeni gelipte alışmaya çalışan kardeşlerimiz var. Sonra ‘Kendiniz için istediğinizi, başkaları içinde istemelisiniz` dediğiniz an geliyor aklıma.. Ve size bir kez daha ve bir kez daha hak veriyorum. Siz ki, vazifesini hakkıyla yerine getiren en değerli kişiliklerdensiniz. Siz ki, bir tebessümüyle içime sevginin hücum ettiği enerjisi hiç bitmeyen bir gülsünüz.

O tatlı gülüşünüzün, sevecen gözlerinizin, şefkatli yüreğinizin ve sinirlenince tek kaşınızı kaldırmanızın hastasıyız be hocam... Sizin üzerimizdeki emeğiniz çok büyük. Eğer siz olmasaydınız bu kadar kolay uyum sağlayamazdık hem okula hem de okulun misyonuna.. Siz bize hem pratik İngilizce dersi hem de hayat dersi verdiniz. Ruhumuza İslami terbiyeyi yerleştirdiniz. Her zaman bize çalışıp-çabalamayı, gerisi için Tevekkeltu Alallah dememiz gerektiğini söylediniz. Ve mü`mine bir bayanın tek sığınağı olan tesettürümüze sahip çıkmamız gerektiğini her fırsatta hatırlattınız. Ben bunları evvelden -ailem sayesinde (Allah onlardan razı olsun)- her ne kadar biliyor ve uyguluyor olsam da, sizin sayenizde hamdolsun daha da benimsedim.

Sizin hakkınızı asla ödeyemem hayat rehberim, hakikat öğretmenim.. Hakkınızı helal edin...

HAFTANIN YAZISI

Susen Acar / Batman - Yaş: 16

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir