• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
Kanserle mücadelede önemli silah  'TOMOTERAPİ' Diyarbakır'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde kanser hastalarının tedavisinde kullanılacak ‘Tomoterapi cihazı’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde gerçekleştirilen törene aralarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve aralarında bazı Diyarbakır milletvekilleri katıldı.

Törenin ardından bakan Eker ve beraberindeki heyet hastaneyi gezerek, D.Ü, Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan ve Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Burhanettin Zincircioğlu'ndan yeni cihazlar ve hastane ile ilgili bilgi aldı.

“Dicle Üniversitesindeki cihazlar birçok büyük hastanede yok”

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde tedavi amaçlı bulunan cihazların, birçok büyük hastanede bulunmadığını belirten Başhekim Prof. Dr. Sait Alan, son teknoloji ürünü Tomoterapi cihazı ile kanser tedavisine başlandığına dikkat çekti.  

Prof. Dr. Sait Alan, "Prostat, gırtlak ve meme kanseri ile çocuk tümörleri ve diğer kanser türlerinin tedavisinde kullanılan Tomoterapi cihazı ile hastalara verilen üç boyutlu ışın direkt tümör yatağına verilerek, daha etkili ve daha az radyasyonla tedavi yapılmaktadır" dedi.

“Teknoloji kanserin çok erken evrelerde teşhis edilmesini sağlıyor”

Görüntüleme metotlarında yaşanan teknolojik gelişmeler ile kanserin çok erken evrelerde teşhis edilmesini sağladığını vurgulayan Prof. Dr. Alan, "Böylece en iyi tedavi metotlarıyla tedavilere olanak sağlanmaktadır. Radyoterapi alanında tıp teknolojisinin kullanımı, kemoterapi alanında da yeni bulunan ilaçlar, kanseri tedavisi olmayan bir hastalık olmaktan çıkarıyor. Bu gelişmelerden en önemlilerinden birisi de radyasyon onkolojisi alanında yeni bir teknoloji olan ve üç boyutlu tedavi olanağı sağlayan Tomoterapi cihazıdır" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir