• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
`HDP Samimiyse Özür Dilemelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP’ye sesleniyorum; eğer çözüm sürecinde samimiyseniz, 6-7 Ekim olayları dolayısıyla bir kere bu millete bir özür borcunuz var. Bir daha, bu milletin evlatlarını sokağa çıkarmak için şiddet için çağrıda bulunmayın. Çözüm sürecinde samimiyseniz bir daha kimseyi bu toprakların mekanları üzerinde şiddete davet etmeyin" dedi.

"Çözüm sürecine sahip çıktık"

"6-7 Ekim olaylarında Patnos, vandallara, milletin huzurunu kaçırmak isteyenlere ders verircesine dimdik ayakta durdu" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Onun için sizi bağrımıza basmaya geldik. Bazı hareketler vardır, inşa ederler bazı kadrolar vardır sadece inşa edicidir. AK Parti’nin en önemli vasfı, inşa edici vasfıdır. Bu inşa edici vasfı dolayısıyla çözüm sürecine sahip çıktık. Çözüm sürecini, milletimizin bekası için hiçbir aksama olmadan sürdürmeye de kararlıyız. 6-7 Ekim olayları aslında çözüm sürecine darbe vurmak için provokasyondu. Bu süreci başlatırken, kardeşler arasında fitneyi yok etmeye çalışırken, birileri de kardeşler arasında fitne sokmaya çalıştı. Dün biz Erbil’deydik. Sınırlarımızın ötesinde ama kardeşlerimizin diyarı. Oradaki kardeşlerimizle kucaklaştık. Kürtler, Türkmen kardeşlerimizin, Arap kardeşlerimizin hepsinin size selamını getirdik. Onlar farklı lehçelerle hep kardeşliği konuştular."

"HDP’ye sesleniyorum; eğer çözüm sürecinde samimiyseniz..."

Konuşmasında, HDP’ye de seslenen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Eğer çözüm sürecinde samimiyseniz, 6-7 Ekim olayları dolayısıyla bir kere bu millete bir özür borcunuz var. Bir daha bu milletin evlatlarını sokağa çıkarmak için, şiddet için çağrıda bulunmayın. Çözüm sürecinde samimiyseniz bir daha kimseyi bu toprakların mekanları üzerinde şiddete davet etmeyin. Aslında tarihi bir sınav da verdiniz. AK Parti, bu sınavı en işi şekilde götüreceğinin, bu sınavı vereceğinin işaretini verdi. Bundan sonra da Patnoslu, Ağrılı kardeşlerimizin nezdinde bütün Türkiye’ye sesleniyorum; biz çözüm sürecini kardeşlik süreci olarak tamamına erdireceğiz ve sadece Türkiye`de değil sınırlarımızın ötesindeki bütün kardeşlerimizle buluşacağız, dün Kuzey Irak’ta, Erbil’de kardeşlerimizle buluştuğumuz gibi. Bu kardeşliğin ebediyete kadar sürdürülmesine kimse engel olamayacak.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir