• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Direnişin Silahsızlandırılması Talebi Gerçekçi Bir Talep mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze’deki Filistin direnişinin elinden silahı almanın ve onu silahsızlandırmanın imkansız olduğunu söyleyen ilk siyonist bakandır. Fanatik bakan 7 Eylül`de siyonist gazetecilerle yaptığı basın toplantısında yaptığı değerlendirmede “direnişi silahsızlandırma talebinin gerçekçi olmadığını itiraf etmemiz gerekir” demişti.

İşgal rejiminde yayınlanan Israel Ha Yom Gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda (24 Eylül) Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu da, direnişi silahsızlandırmanın son amaçları olduğunu, ancak yakın zamanda bunu gerçekleştirmekten emin olmadıklarını ifade etmişti.

İşgal rejimi israil’in Gazze`nin yeniden imarını direnişi silahsızlandırma şartına bağlamaktan vazgeçmesi kanaatimce direnişin Filistin davasına yaptığı en büyük destek ve sağladığı en büyük zaferdir. Çünkü direnişin elindeki silahların muhafaza edilmesi, Oslo İlkeler Anlaşması`nın savaşın külleri altında defnedildiğinin işaretidir. Filistin halkı bu direnişiyle düşmana masada olduğu kadar savaş meydanında da kendisine denk olduğunu ispat etti.

Siyonist işgal rejimi liderlerinin direnişin elindeki silahları almanın ve onu silahsızlandırmanın mümkün olmadığını açıkça ifade etmelerine rağmen, bazı Filistinliler hâlâ sanal âlemde yaşamayı sürdürüyor ve “direniş silahını bırakmadan ona bir milim yardım olmayacak; silahını bırakmadan Gazze`nin imarı olmayacak; tek yönetim, tek silah ve tek hukuk olmadan sınır kapıları açılmayacak” demeyi sürdürüyorlar. Bütün bunlar, direnişin silahsızlandırılması anlamına geliyor.

Ancak bugün, direniş yeniden üstün geliyor ve silahsızlandırılmasını isteyenlere ölümcül darbe indiriyor. Direniş, yapılan iki açıklamayla bir kez daha zafer kazandı. Birinci açıklama Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükri’den geldi. Şükri Gazze’deki Filistin direnişinin elindeki silahlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada “direnişin silahsızlandırılması Filistin-israil sorununun nihai olarak çözüme kavuşturulmasıyla alakalıdır” dedi.

İkinci açıklama ise görüşmelere katılan Filistin heyeti başkanı Azzam El-Ahmed’den geldi Ürdün’ün El-Ğad gazetesine demeç veren El-Ahmed “silah konusu Kahire görüşmelerinde gündeme gelmedi. Fetih hareketi böyle bir konuyu masaya getirip önermeyi düşünmüyor” dedi.

Yakın ve uzak düşmanın itirafı ve yeni dönemi değerlendirmesiyle direniş zafer kazanmıştır. Dost olanlar da bilirler ki Filistin tarihinde önemli bir yeri olan direnişin elindeki silahların, Gazze`nin imarıyla ilgili olarak Kahire’de yapılacak toplantıda ağırlığı olacaktır.

Bugün şunu söylememiz mümkündür:

Gazze`nin imarı Filistin halkının gösterdiği direniş ve elde ettiği zaferle fiilen başlamıştır. Yapılan tarafsız bütün anket ve kamuoyu yoklamaları bu halkın direnişin arkasında olduğunu ve silahını bırakmaması gerektiğine inandığını gösteriyor. 

Dr. Fayiz Ebu Şemmale

Bu haberler de ilginizi çekebilir