• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazze Savaşından Sonra İşgal Rejiminin Filistin’e Yönelik Hesapları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dr. Salih En-Naami`nin, Siyonist gazeteci Şalom Iroshlma’dan yaptığı alıntıya göre, Netanyahu aslında ateşkes anlaşmasını uygulamamaya karar vermiş. Ateşkesi uygulamak yerine, Abbas’tan Gazze’de kendisini göstermesini ve bölgeyi silahsızlandırmasını isteyerek Filistin’i iç savaşa sürüklemeyi tercih etmiştir.

Aslında Siyonist yazarın bu açıklamasına ihtiyacımız yok. Çünkü gelişmeler her şeyi zaten yeteri kadar açıklıyor. İşgal rejimi taahhüt ettiği hiçbir şeyi yerine getirmezken, Filistin Yönetimi`ne bağlı medya zamansız ve sebepsiz yere saldırılarını sürdürüyor. Bunlar varılan ateşkes anlaşmasının uygulanmaması için tarafların nasıl bir niyet taşıdıklarını ortaya koyuyor.

Diğer taraftan Batı Yaka’daki durum güven vermiyor. Kudüs, işgalcilerin itirafıyla alev alev. Siyonist subayın ifadesiyle Batı Yaka’da yaşadıkları altı yıllık bahar artık son buldu. Buradaki direniş her geçen gün tırmanıyor.

Siyonist subay, Filistin Yönetimi`nin Batı Yaka’daki direnişin silahlı eylem yapmasına engel olduğunu kabul ettiğini itiraf ederken, diğer Siyonist komutan ve liderler gibi kendisi de bu konuda Filistin Yönetimi`ne ve bu yönetimle yaptıkları koordinasyona fazla güvenilemeyeceğini ve ona umut bağlanmaması gerektiğini düşünüyor.

Açıklamasında ayrıca, Filistin Yönetimi`nin işgal rejimine karşı yapılan birçok eylemi engellemekten aciz kaldığına dikkat çekerek, Filistin Yönetimi`nin Siyonist rejimin tepkisinden korktuğu için silahlı eylemlerle mücadele ettiğini savunuyor.

Fetih eliyle de olsa Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu belirten subay, Fetih`in devlet kurması halinde, Kassam komutanı Dayf`ın gelip Fetih’in yerine oturacağını söylüyor. Bu tespit, görüşmelerden önce Gazze’nin silahsızlandırılmasını şart koşan Iroshlma’nın tezini de güçlendiriyor. Aynı şekilde bu tespit, Abbas’ın uzlaşının başarıya ulaşması için direnişin silahsızlandırılması şartını dillendireceğine dair görüşünü de destekliyor.

Siyonist İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonovitch ise Gazze savaşı esnasında yaptığı açılamada, Batı Yaka’da olayların yaşandığını ancak kontrol altında olduğunu, savaşın sürmesi halinde olayların kontrolden çıkmasından endişe ettiklerini söylemişti.

Kudüs’te meydana gelen olayların fazlasıyla kendilerini huzursuz ettiğini belirten Siyonist Bakan, buradaki intifadayı bastırmak için plan kurduklarını ifade etmişti.

Sözün özü;

Siyonistler Abbas’ın kendilerine vekaleten Hamas ve direnişe karşı savaşa girmesini istiyorlar. Abbas ise, başarması halinde kendisine verilecek bir şeyler karşılığında bunu büyük bir ihlas ve özveriyle yapıyor.

Onlar Batı Yaka üzerinde kumar oynuyorlar. Birçok çevrenin bu konudaki girişimleri belki onları aldatıyor. Buradaki durumun patlamaya varmayacağı konusunda bir güvenleri var. Ancak ben Gazze’deki patlamanın işgal rejimine yönelmesini uzak bir teori ve düşünce olarak görmüyorum. Hamas ve İslamî Cihad’ın tehditleri buna işaret ediyor.

Her hâlükârda direnişin önünde sadece bir seçenek var. O da işgale karşı savaşı giderek artırmaktır. Bunu yaparak, işgalcinin Filistinlileri iç savaşa çekme planını başarısız kılmalıdır. 

Yasin İzzuddin / Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir