• DOLAR 32.255
  • EURO 34.716
  • ALTIN 2394.815
  • ...
HÜDA PAR’a  Kurulan Kumpasın Şifresi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Batman’da HÜDA PAR’a yönelik 2013 yılının sonunda kurulan kumpasın gerçekleştiği dönemde, Batman Emniyet Müdürü olan Hasan Ali Okan 17 ve 25 Aralık girişimlerinin ardından paralel yapıyla ilişkisi tespit edildiği gerekçesiyle Şubat 2014’te merkeze alındı. İzmir merkezli olmak üzere toplam 13 ilde yapılan yasa dışı dinlemelere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Batman eski Emniyet Müdürü Okan tutuklandı. Görevden alınan Batman eski Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan’ın paralel yapıyla ortaya çıkan dinleme skandalında kilit isim olduğu belirtildi. Okan, çıkarıldığı mahkeme tarafından yasa dışı örgüt kurmak, üye olmak, evrakta sahtecilik, usulsüz dinleme gibi suçlar için ifade verdikten sonra tutuklandı. Sadece Batman’da değil Diyarbakır, Mardin, Bingöl ve başka illerde de Fethullah Gülen grubuna yönelik operasyonlarda birçok emniyet amiri ve polis görevden alınırken bazıları da tutuklandı. Bu tutuklamalar aslında bölgede özellikle HÜDA PAR ve Mustazaflar Camiasına yönelik kurulan kumpasların ve provokasyonların şifrelerini de gösteriyor.

POLİS, KAÇIRMA GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Hatırlanacağı üzere Batman’da 2013 yılında Özcan Temel adlı kişinin öldürülmesinden hemen sonra açıklama yapan BDP’li yöneticiler HÜDA PAR’ı hedef göstermişti. BDP’li milletvekillerinin HÜDA PAR’ı hedef göstermesinden sonra polis, Veysi Gültekin’i kaçırma girişiminde bulundu. Gültekin’in yakınları tarafından bu girişimin engellenmesinden sonra Gültekin gözaltına alındı. Gültekin gözaltına alındıktan sonra hiçbir delil olmamasına rağmen gizli tanık ifadesi ile tutuklandı. HÜDA PAR yetkilileri, o dönemde bunun bir kumpas olduğunu açıkladı. Buna rağmen Gültekin, polislerin savcıları ve hakimleri yönlendirmesi ile tutuklandı. Hukuksuz süreç, bu tutuklama ile sınırlı kalmadı. Batman emniyeti, Veysi Gültekin’i güvenlik gerekçesi ile mahkemeye çıkıp ifade vermesini engelledi. Engellemelere rağmen Gültekin çıktığı ilk mahkemede serbest bırakıldı.

GİZLİ TANIK İFADESİYLE KUMPAS

Gültekin’in avukatı Abdulgani Orhan o dönemde yaptığı açıklamada, “Bunlar Veysi Gültekin’i kaçırıp öldürmek istediler. Bunu başaramayınca bu dosya ile hiçbir alakası olmamasına rağmen gizli tanık ifadesiyle onu dosyaya dâhil ettiler. Dosyaya Veysi Gültekin’in dâhil olması için resmi bir evrak, belge ve soruşturma evrakı yok. Kanunsuz bir şekilde bu dosyaya dâhil edildi” diyerek valilik ve emniyetin aslında mahkemeyi engellemek için elinden geleni yaptığını belirterek kurulan kumpası anlatmıştı.

KUMPAS MERKEZİ BATMAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜYDÜ

HÜDA PAR GİK Üyesi Avukat Serkan Ramanlı, o dönemde HÜDA PAR’a yönelik bir komplo olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Eğer bu komplonun içinde emniyet varsa bugün başka bir suçtan tutuklanan söz konusu kişinin bu komplonun içinde yer alma ihtimali olabilir. Yapılan soruşturmada olayın faillerini yakalamaya yönelik bir şey yoktu. Suçtan yola çıkarak bir fail uydurmaya çalıştılar. Deliller ile sanığa ulaşmak yerine gizli tanık ifadesiyle Veysi Gültekin hedef seçildi. Gültekin’in o dosyaya konulmasını gerektirecek hiçbir delil yoktu. Mahkeme sözde şahit olarak gösterilen ‘gizli tanığın’ ifadelerine itibar etmeyerek ilk duruşmada Gültekin’i serbest bıraktı.” Ramanlı, “HÜDA PAR’a yönelik bu kumpasın kurgulanmasında bütün oklar Batman Emniyet Müdürlüğünü gösteriyordu” dedi.

OLAY: Batman’da 2 Kasım 2013 günü kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yapılan silahlı saldırıda Özcan Temel hayatını kaybetmişti. HÜDA PAR üyesi Veysi Gültekin, olayla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen Batman Emniyeti tarafından fail diye gözaltına alındı ve tutuklandı.

Veysi Gültekin’e yönelik bu kumpasın gerçekleştiği dönemde Batman Emniyet Müdürü olan Hasan Ali Okan geçtiğimiz günlerde İzmir merkezli bir operasyonda, paralel yapı dinlemeleriyle ilişkili olarak gözaltına alındı ve tutuklandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir