• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
itikafa giren vatandaşlardan müftülüğe sitem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Ramazan son on gününe girilirken Peygamber Efendimizin hiç terk etmediği sünnetinden olan itikâfa ibadetine de birçok camide başlandı. Şanlıurfa İl müftülüğünün belirlemiş olduğu camilerde itikâfa giren vatandaşlar daha huzurlu bir itikâf ibadeti için müftülüğün kendilerine yardımcı olmasını istiyor.

Özellikle sahur ve iftar konusunda sıkıntı yaşıyoruz

Kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını dile getiren vatandaşlar, müftülüğün özellikle yemek konusunda kendilerine yardımcı olmasını istiyor.

Bu yıl ilk defa itikafa girdiğini belirten Orhan Kocabey, “İlk sahurumuzu dün yaptık kendi aramızda hazırladığımız sahur yemeğimizi yiyip orucumuza başladık. Ama iftar vaktinde ne yapacağımızı bilemiyoruz. Dışarı çıkmama gibi bir durumumuz olduğu için sıkıntı yaşıyoruz. Birilerinin dışarıdan organizasyon yapması gerekiyor ama şu ana kimse gelmedi.” dedi.

Müftülük geleneksel olacak bir organize yapmalı

Müftülüğe bir önerisi olduğunu ifade eden Kocabey, “Eğer müftülük bir kişiyi görevlendirip bir organizasyon yaparsa çok iyi olacak. İhtiyaçlarımızın parasını biz verelim onlar sadece organizeyi yapsınlar. Eğer müftülük bir organizeyi yapar ve bunu geleneksel hale getirirse böylece itikâfa girenler de huşu içerisinde ibadetlerini yapmış olurlar.” diye konuştu.

“Müftülükten duyarlılık bekliyoruz”

Müftülüğün gelip itikâfa girenler ile istişare etmesini talep ettiklerini ifade eden Kocabey, müftülüğün bu çağrısına duyarlı davranacağına inandığını söyledi.

Ayrıca, Mevlidi Hali Camisinde itikâfa girilen bölümün duvar boyalarının, nemden dolayı yer yer döküldüğü görüldü. İtikafa giren vatandaşlar, müftülüğün bu sorunlara el atmasını bekliyor. (Osman Gülebak- Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir