• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
`Ashab Gibi Kur`ana Sahip Çıkalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından son  ‘’Kutlu Doğum’’etkinliği Bingöl’e bağlı Yamaç(Müsyan) köyünde düzenlendi.

Sunuculuğunu Hüseyin Şenlik’in yaptığı program, Hamza Bürçün’ün Kur’an tilavetiyle başladı. Mevlithanların okuduğu mevlidi şerif ile devam eden programda, Bingöl FM Programcılarından Ömer Aşkın ve bölge âlimlerinden Sahap Korkutata birer konuşma yaptı.

Etkinlikte peygamber sevdalılarına Türkçe hitap eden Ömer Aşkın, bu yıl ki ana tema olan “Yürüyen Kur’an, Hz Muhammed (S.A.V)” konusunu anlattı.
‘’Ashab Kur’ana nasıl sahip çıktıysa biz de öyle sahip çıkalım.’’

Hz. Muhammed’in gelişine değinen Aşkın, ‘’Hira’da inen nurlar ile Resul gönüllere vahiy ekiyordu. Resul gönüllere ahlak, huzur, barış, adalet ekiyordu. Müminler Kur’an ile adaletsizlik, fuhuş, içki vb kötü alışkanlıklara son veriyordu. Gelin ey peygamber sevdalıları ashab Kur’ana nasıl sahip çıkıyor idiyse biz de öyle sahip çıkalım. Bir Abdullah b. Mesud gibi, zayıf bedenine rağmen iman kuvveti ile korkusuzca belki de öleceğini bile bile Kâbe’nin önünde Kuran okuması gibi. Ashabın Kur’ana saygısı ve sahiplenişi böyleydi. Ya biz? Biz Kur’anı duvarlara asıyor, kitaplıklarda saklıyor, aman ha önünde oturmayın, yatmayın, durmayın diyerekten Yahudi ve Hıristiyanların saygı oyununa gelip Kuranı hayatımızdan çıkardık.  Elini vurma, çocuğum yaklaşma diyerekten asıl saygıyı kavrayamadık. Oysa Kur’anı duvarlara değil kalplerimize asmalıydık. Sadece bir Fatiha ve bir Yasin ile bu ehemmiyet dolu konuyu geçiştirdik. Kuran bizden böyle bir saygı istemiyor. Kuran bizden Abdullah b. Mesud gibi bir saygı istiyor. Bir Bilal gibi Ehed demeyi istiyor. Bilal’in kalbinin nurunu konuşuyoruz ki, bunun sebebi Bilal’in Kurana tabi olmasıdır.’’dedi.

“Bu Kuran muttakiler için kurtuluş rehberidir”
Aşkın konuşmasında; İslam’a hizmet edilmesi gerektiğini belirterek, “Cihana Kur’anı hâkim kılalım.  Her yere Kur’anı nakşedelim.  Kur’anı duvarlardan indirip kalplere asma zamanı geldi. Kur’anı sadece evlatlarımızın bize bir Yasin veya Fatiha okusun diye öğrenmeyelim. Eve gelen misafirimiz Kur’anı ı görsün diye değil. Onun emir ve yasaklarına uymadığımız müddetçe Kur’ana uymuş olmayız. Kur’ana teslim olmalıyız. Zira efendimiz din teslimiyettir buyuruyor. Biz Kur’ana uymaz okutmaz ve yaşatmasak, birileri evlatlarımızı kötü yolarla sürükler. Kızlarımızı soyarlar, evlatlarımızı fuhşa zorlarlar. Ahlaksızlığa eroin ve esrara alıştırırlar. Onları İslam dışı her türlü oluşuma yöneltir.’’ifadelerini kullandı.

"Tedaviye hastalıklı yerden başlanmalıdır’’
‘’Herkes Muhammedi davaya sarılsın. Kimisi canını, kimisi malını, kimisi zamanını Allah yolunda feda ediyor’’ diyen Aşkın sözlerini şöyle tamamladı:  Ama bir televizyonu bir uygunsuz kanalı Allah için silemiyorsak boşuna konuşuyoruz, boşuna dinliyoruz demektir.  Tedaviye hastalıklı yerden başlanmalıdır. Toplumu oluşturan fertler ve ailelerdir. Değerli peygamber sevdalıları, bir kapta bal varsa, dışa taşacak olan da bal olacaktır. Kapta sirke veya zakkum var ise dışa taşan da o olacaktır. Ailemizde İslami bir hayat var ise, bu konuda tavizsiz isek toplumda da İslam olacaktır. Aileler kötü ise toplumda kötü olur. Bir dokunuşa bir ahımız vardır. Allaha hesap vereceğimizi unutmayalım. Can, mal, zaman ve her şeyin hesabını vereceğiz. Bugün kendimizi hesaba çekelim ki, yarının hesabı kolay olsun.  Hep birlikte Allahın boyası ile boyanalım, onun ipine sımsıkı sarılalım. Ayrılığa düşmeyelim”

Programda Zazaca bir konuşma yapan Sahap Korkutata ise; Muhammedi davaya sarılmanın önemine dikkat çekti.

"Hep birlikte Kur’ana sarılalım ve Efendimizi örnek alalım’’
Allah Müslümanların ve insanlığın Hz Muhammed’i almasını emrettiğini ifade eden Korkutata, ‘’Onu imam seçin. Kendinize Muhammedileri örnek alın İslam davasına sarılın Bu davaya sarılan ashab ve ender şahsiyetler; dikenler üzerinden yürüyordu. Varsın biraz eziyet çekelim.  Onları yücelten zorluklara katlanmalarıydı.’’ Diye konuştu.

Program, yapılan dua ile sona erdi.

(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir