• DOLAR 32.54
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2474.465
  • ...
Akademisyenden tez başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Biyometri ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı Yar. Doç. Dr. Şenol Çelik’in Prof. Dr. Zahide Kocabaş danışmanlığında tamamladığı doktora tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Zootekni Anabilim Dalında 2013 yılında tamamlanan tezler içerisinde “En Yüksek Yayın Puanı Alan Tez” oldu.

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda 28 Nisan 2014 tarihinde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in de hazır bulunduğu ödül töreninde, “2013 Doktora Tezi Yayın Başarı Ödülü” almaya hak kazanan akademisyen Yar. Doç. Dr. Şenol Çelik’in ödülünü kendisi katılamadığından onun adına danışmanı olan Prof. Dr. Zahide Kocabaş aldı.  

‘Zaman Serileri Analizi ve Trafik Kazası Verilerine Uygulanması’  konulu tezi ile derece elde edip Bingöl Üniversitesi’nin adını temsil etmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Çelik, başarısında Bingöl Üniversitesi’nin de büyük bir paya sahip olduğunu söyledi.

Çelik, bu güzel başarıda kendisine verdiği destek için Ziraat Fakültesi Dekanı ve dekan yardımcılarına, bölüm öğretim elemanlarına, Prof. Dr. Fahrettin Arslan’a, Prof. Dr. Cem Kadılar’a, Prof Dr. Ercan Efe’ye, danışmanı Prof. Dr. Zahide Kocabaş’a ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş’a teşekkür etti.

Bingöl Üniversitesi’ni böyle güzel bir arenada güzel bir şekilde temsil edebildiği için son derece mutlu olduğunu dile getiren Yar. Doç. Dr. Şenol Çelik, ziraat alanında istatistiksel konuları başta olmak üzere Bingöl Üniversitesi şemsiyesi altında ülkemiz için yararlı olan her konuda çalışma yaparak katkı sağlamak isterim.’’ diye konuştu.

(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir