• DOLAR 32.575
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2413.671
  • ...
HÜDA PAR Yeşilli adayı projelerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) Mardin`de seçim çalışmaları sürerken HÜDA PAR Yeşilli Belediye Başkan Adayı Metin Tekin projelerini kamuoyuyla paylaştı. 

 Adaylığının açıklanmasıyla Yeşilli`de seçim irtibat bürosunu açtığını dile getiren Tekin, akabinde Yeşilli`deki kanaat önderlerini ziyaret ederek görüşlerini aldığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç ile birlikte Yeşilli esnafını ziyaret ettiklerini hatırlatan Tekin, Yeşilli`de 14 mahallenin bulunduğunu belirtti.

 Tekin, "Tüm bu 14 mahalledeki halkımızla bire bir görüştük, dertlerini, sıkıntılarını dinledik. Onlara partimizi, esaslarını, hedeflerini, ilkelerini anlattık. Çoğunluğu bunu olumlu karşıladı. Halkımız, böyle bir partinin elzem olduğunu ifade ettiler. Tek tek evleri ziyaret ettik. Halkımıza, hedeflerimizin sadece maddi hizmetler olmadığını, manevi alanda da hizmet edeceğimizi belirttik. Tabi hepsi çok olumlu karşıladı." dedi.

 Bir Yeşillili ve Yeşilli’de ikamet eden biri olarak Yeşilli’nin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini ifade eden Başkan Adayı Tekin, HÜDA PAR’ın hür kadroları ile var olan sorunların çözüleceğini ve Yeşilli`nin hasret kaldığı hizmetlere kavuşacağını söyledi.

 Tekin, “Bizler çıktığımız bu yolda; halkımızın insani ve İslami değerlerine sahip çıkacağız. Rüşvetsiz, yalansız, tarafsız, adil, dürüst belediyecilik ve gerçek hizmet anlayışıyla hareket edeceğiz. Diğer siyasi parti ve adayların aksine,  halkımıza hem maddi hem manevi alanda hizmet edeceğiz. Bizim düşüncemizde herkes, hizmet alma noktasında bir tarağın dişleri gibi eşittir. Herkese eşit ve adil bir hizmetin sözünü veriyoruz." dedi.

 Tekin, Yeşilli halkı kendisine yetki verdiği takdirde hayata geçireceği projelerini şöyle açıkladı:

 İSTİŞARE MECLİSİ

İlçemizin sorunları, çözüm önerileri, sosyal, kültürel vb. konularda sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve kanaat önderleriyle işbirliği içerisinde çalışıp ilçemizi beraber yöneteceğiz. İstişare meclisinden gelen öneriler belediye meclislerinde değerlendirilerek şehir yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlayacağız.

 İÇME SUYU

İçme suyu alt yapısının tamamı elden geçirilerek hastalık saçan eski borular değiştirilecek. Şu an ilçemiz için yetersiz bulunan içme suyuna yeni kaynaklar ( beyaz su ) bağlanarak içme suyunun güçlendirmesi sağlanacak.

SANAYİ SİTESİ

Yeşilli ilçemizde halkımızın ekseriyetinin geçimini sağladığı nakliyecilik sektörü bulunmaktadır. Ama maalesef ilçemizde Sanayi sitesinin bulunmaması nakliyeci kardeşlerimizi büyük sıkıntılara sokmaktadır. Bu sıkıntıları gidermek için bir sanayi sitesi yapacak ve sanayi sitesinde bulunması gereken ama sanayi sitesinin olmaması nedeni ile ilçemizin farklı yerlerinde gelişi güzel açılan işyerlerinin sitede toplanmasını sağlayacağız.

 KÜLTÜR MERKEZİ

Geniş kapsamlı sosyal-kültürel etkinlikler için bünyesinde düğün salonu,  konferans salonu vb. alanların bulunduğu belediye kültür merkezi inşa edeceğiz.

 TAZİYE EVLERİ

Mahalle statüsüne kavuşan köylerimiz dâhil ilçemizde14 mahallemiz bulunmaktadır. Taziye evi olmayan mahallelerimize taziye evi inşa edeceğiz. Var olan yerlerde de taziye evlerinin ihtiyaçlarını gidereceğiz.

 FAKÜLTE

Yeşilli ilçemize Artuklu Üniversitesine bağlı bir fakültenin getirilmesi için gerekli girişimleri başlatacak, bu konuda hiçbir sorumluluktan kaçınmayacağız.^

  ULAŞIM SORUNU

Şehir içi kooperatifi ile taksi kooperatifi arasındaki sorunlar görüşülüp çözüme kavuşturulacak ve bu sorunların yol açtığı trafik, ulaşım vb. sorunlar halledilecektir. Ayrıca bu kooperatiflerimize duraklar tahsis edilerek bir düzen içerisinde hizmet vermeleri sağlanacaktır.

 TAŞIMALI EĞİTİM

Yeşilli merkezde ve mahalle statüsüne kavuşan uzak köylerdeki öğrencilerimizin ulaşım konusundaki sorunlar Milli Eğiti Müdürlüğü ile beraber koordineli bir şekilde halledilecek. Öğrencilerimizin okullarına ulaşımı konusunda gerekli destek sağlanacaktır.

 BELEDİYE GIDA BANKASI

“Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir.” diye buyuran efendimizin emri gereği yardıma muhtaç insanımızın temel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ve yalnız yaşayan kimsesiz yaşlıları tespit ederek onlara yardımcı olmak amacıyla, ihtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturacak belediye gıda bankası kuracağız.

 GENÇLERİMİZE ÇEYİZ YARDIMI

Aile kurumunun korunması, fuhşun önlenmesi, harama götüren yolların kapanması için evliliği kolaylaştırmak ve teşvik etmek toplumsal bir sorumluluktur. Bu amaçla maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen fakir gençleri tespit edip gençlerimizin yuva sahibi olmalarını sağlayacağız.

 SULH MECLİSİ

Yeşillimizde âlimlerden ve kanaat önderlerinden oluşan bir sulh meclisi oluşturmayı düşünüyoruz. Var olan küskünleri barıştıracak ve olası toplumsal hadiselerin büyümemesi için müdahale edecek olan bu sulh meclisi, inşallah halkımızın da kaynaşmasına vesile olacaktır.

 İFSAD EDİLEN YEŞİLVADİ’Yİ ISLAH ETMEK

Yeşilli’nin içinden geçen çayın etrafında oluşturduğu ve adeta katledilen ağaçların yerine yeşil oranının arttırılması için yeniden ağaçlandırma ve yeşillendirme yapılacaktır. Çayın etrafında uygun yerlere parklar yapacak ve ailelerin dinlenip piknik yapabileceği alanlar oluşturacağız. Halkımızın bütçesini sarsmayacak şekilde ailece güzel vakit geçirebileceği ucuz ve kaliteli hizmet veren nezih ve güzel sosyal tesisler açacağız.

 AHLAKİ YOZLAŞMA İLE MÜCADELE

Toplumumuzda ahlak sorunu büyümüştür. Bu ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek ve halkımızın Kuran ahlakıyla ahlaklanmalarını sağlamak için ilçemizde biri kız, biri erkek olmak üzere 2 medrese yaptırmayı düşünüyoruz. Çünkü ; ahlakımızı, neslimizi, geleceğimizi, dünya ve ahiret saadetimizi ancak zikir, dua, itaat, ibadet, terbiye ve edeple muhafaza edebiliriz.

 ŞEHREMİN BİRİMİ (Bilgi Edinme Merkezi )

Halkımızla iletişime geçmesi, istek, görüş ve eleştirilerini alıp çözüm sunması için belediye bünyesinde hizmet verecek şehremin birimini oluşturacağız. Bu birimle halkımız yaptığımız hizmet ve özellikle belediyenin gelir – gideri hakkında bilgi sahibi olabilecektir. Bu anlamda vatandaşlarımıza şeffaf bir yönetim sunup bizleri denetlemelerini sağlayacağız.

 İMAR PILANI

Halkımızın ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak şekilde, modern şehirleşmeye yönelik imar ve şehircilik çalışmaları yapacağız. Halkımızın yıllardır çözülemeyen tapu ve imar sorunlarını çözeceğiz.

  SOSYAL ETKİNLİKLER

İslami bir hassasiyetle dinimizi, dilimizi, tarihimizi,  kültürümüzü, değerlerimizi işleyen, halkımızı ve özellikle gençlerimizi ahlaki ve kültürel yozlaştırmadan kurtaracak, inancımızla örf ve adetlerimizle çatışmayan sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz.

 RAMAZAN AYLARINDA TOPLU İFTAR

Ramazan aylarındaki manevi iklimle beraber halkımızın daha da kaynaşmalarına vesile olacak bir şekilde açık alanlarda toplu iftar programları düzenleyeceğiz.

 MUHTARLARIN YÖNETİME KATILMASI

14 mahallemizin muhtarları bütün belediye meclisi toplantılarına katılmaları sağlanacak. Bu vesile ile bütün mahallelerdeki sorunlar ve hizmet ihtiyaçları bizzat o mahallelerin temsilcilerinden dinlenmiş olup ivedilikle çözüme kavuşturulmaları sağlanacak.

 İSTİHDAM PROJELENE DESTEK

İstihdam yaratacak projeler geliştiren esnafların ve iş adamlarının projeleri desteklenecek. Bu vesile ile bir iş sahası oluşacak ve gurbette çalışan gençlerimizin kendi memleketlerinde çalışmaları sağlanmış olacaktır.

 ÜCRETSİZ SU

Tespit edilen fakir, yetim, yalnız yaşayan yaşlı ve yardıma muhtaç ailelere su ücretsiz verilecektir.

 ALT VE ÜST YAPI SORUNU

Yeşilli ilçemizin şimdiye kadar ihmal edilmiş, tamamlanmamış altyapı ve üstyapı sorunlarına köklü çözümler getireceğiz. Özellikle Yeşil Vadi’nin alt yapı sorunu ivedilikle çözüme kavuşturulması sağlanacak.

AŞ EVİ

Yeşilli ilçemizde beslenme ihtiyacını karşılayamayacak düzeyde olan ihtiyarlarımızı, fakir ve muhtaçları tespit ederek, hayırseverlerin de katkı sunabilecekleri fakir ve muhtaçlara sıcak yemek imkânı sunacak bir aşevi kuracağız.

MEZARLIKLAR

Mevcut mezarlıkların ağaçlandırılmasını ve yeşillendirilmesini sağlayacak ve düzenli bakımını yapacağız. Bunun için belediye bünyesine sözleşmeli personel alacağız.

IŞIKLANDIRMA

Yükseklik seviyesi düşük elektrik direklerinin standarda uygun hale getirilecek ve Yeşilli ilçemizin cadde, sokak, ve parklarının aydınlatılmasını sağlayacağız.

 METİN TEKİN KİMDİR?

1979 yılında Mardin’in Yeşilli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yeşilli ’de tamamladı. 

Peygamber sevdalıları Platformu üyesi Dost Der’in Yeşilli temsilciliğini yapan Tekin, Hür Dava Partisi’nin Mardin Merkez İlçe teşkilatının kurucu üyesidir.

Mardin’in Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla feshedilen merkez ilçenin yerine kurulan Artuklu ilçesinde Artuklu ilçe teşkilatının kurucu üyesi ve ilçe teşkilat sekreterliği görevini yürüten Tekin, belediye başkan adaylığı için görevinden ayrıldı.

Mardindosthaber.com sitesinde köşe yazarlığı ve ayrıca ticaretle uğraşan Tekin, evli ve 4 çocuk babasıdır. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir