• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Biçer-döver operatörleri Eğitim kursu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Çınar gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğü tarafından açılan, biçer-döver operatörlerine yönelik kurs Çınar İmam Hatip Lisesi konferans salonunda başlatıldı.

 

Alanında uzman hocalar tarafından verilecek 15 günlük kursun sonunda başarılı olan kursiyerlere biçer-döver belgesi verilecek.

 

Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden Ziraat Teknikeri Resul Kılınç, biçer-döver operatörlerine yönelik 15 günlük eğitim verilmek üzere bu kursun açıldığını belirtti.

 

Kılınç “Çınar ilçesinde 25 kursiyerin eğitim gördüğünü belirterek, 15 günlük eğitimin sonunda yapılacak teorik ve pratik eğitimin ardından yapılacak sınavda, başarı gösterenlerin bu belgeyi almayı hak edeceklerini“ ifade etti.

 

Biçer-döver operatörlerine yönelik açılan Eğitim kursunun amaçları hakkında bilgi veren Kılınç, ‘’Kursun en büyük hedefi, dane kaybını engellemek. Yaptığımız araştırmalar sonucunda eğitim alan operatörlerin dane kaybının yüzde 2 olduğunu, eğitim görmeyenlerin dane kaybı oranının ise yüzde 5 olduğunu  ortaya koydu.“ ifadelerini kullandı.  

 

Kılınç, “Son yıllarda bölgede artan biçer-döver sayısı ile beraber, yaklaşık 7 yıldır bu eğitimi veriyoruz, Çınar ilçesinde ise, ilk defa bu eğitimin verildiğini“ belirtti.

 

Kursa katılmayıp belge almayan operatörlere yaptırım uygulanacağını belirten Ziraat Teknikeri Kılınç, yollarda polislerin, arazide de gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin denetlemelerde bulunacaklarını ifade etti.

 

15 günlük kurs sonunda 50 sorunun sorulacağı sınavla beraber, yapılacak uygulamalı sınavda başarı gösterenlere Biçer-Döver Kullanma Belgesi verilecek. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir