• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Kur`an seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl düzenlenecek Kutlu Doğum programları kapsamında Kur`an-ı Kerim dağıtılacağını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Yetkilisi Yahya Oğraş, Kur`an-ı Kerim dağıtmalarındaki amacın halkın Kur`an-ı Kerim`i anlayarak yaşamlarında uygulamaları olduğunu belirtti. 

Allah’ın kullarına en büyük nimetlerinden birinin de insanların karanlıktan aydınlığa ulaştırmak olduğunu söyleyen Oğraş, Allah’ın sahte ilahlara kulluktan gerçek ilah olan Allah’a kulluğa, zulümden adalete ulaştırmak üzere göndermiş olduğu peygamberlerle insanlara yol gösterdiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi. 

Her eve bir Kur’an
Platform olarak etkinlik yapacakları her il, ilçe ve köylerde “Her Eve Bir Kur’an” hediye edeceklerini belirten Oğraş, “Şüphesiz bu çalışmayı başlatmamıza en büyük sebep bu sene ki kutlu doğum etkinliklerinin ana temasının ‘’Kur’an ve Sünneti Okuma, Anlama ve Yaşama’’ olarak belirlenmesidir. Zira Efendimiz(sav)’in hayatı, bizatihi Kur’an’ın kendisidir. Onun tanınıp bilinmesi ancak Ku’ran’ın anlaşılmasıyla mümkündür. Dolayısıyla biz de Türkçe mealli olarak hazırlanan bu Kur’an hediyesiyle bir kez daha Efendimiz(sav)’in hayatının Kur’an eksenli olarak okunması, anlaşılması ve örnekliğinin sünnetiyle beraber sahih bir şekilde pratize edilmesine vesile olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Müslümanlar özünden koparıldı
Yüzyıla yakındır bin bir entrika, zulüm ve katliamlarla ümmetin özünden koparıldığını söyleyen Oğraş, "Şimdi ise müntesibi olmakla iftihar ettiğimiz İslam dininin milyonlarca evladı, dininin özünden bihaber olarak yaşamakta ve adeta büyük bir manevi boşluk ve buhran içinde kıvranmaktadır. İşte bu manevi boşluk ve buhranı adeta bir fırsat bilen misyonerler adeta leş kargaları gibi İslam ümmetine dadanarak ümmetin dinden uzaklaşmış evlatlarını Hıristiyanlaştırma çabalarını sürdürmekteler. Ve bu çalışmalarda halka çeşitli dillerde yazılmış tahrif edilmiş İncil’i dağıtmaktalar. Biz de onların bu çabalarının karşısına dikilerek Rabbimizin bize büyük bir ikramı olan saf ve duru Kur’an-ı Kerim’i hediye ederek onların bu çabalarına güzel bir cevap vermiş olacağız. İnşallah Yüceler Yücesi Rabbimiz bu halisane niyetlerimize binaen bizlere başarılar nasip eder.” şeklinde konuştu. 

İnsanlık, Resül`e muhtaç
İnsanlığın peygambere şükran borcu olduğunu söyleyen Oğraş, “Tarih boyunca insanlığın gerçek kurtuluş ve saadeti peygamberlere uymakla mümkün olmuştur. Ne zamanki insanlık bu şahsiyetlerin davetlerini kabul etmişse saadete ve ne zamanki bu şahsiyetlerin davetlerine yüz çevirmişse büyük hüsran ve mutsuzluğa düşmüştür.” dedi. 

Resul`ün hayatı ümmete örnektir
Hz. Muhammed`in (sav) hayatının Müslümanlar için önemli olduğunu söyleyen Oğraş, “Onun kutlu yoluna uymanın başta ümmetine olmak üzere tüm insanlığa neler getirdiğini; yine onun yolundan uzaklaşmanın insanlığa ne zararlar getirdiğinin sayısız örneklerini tarih gösterdi ve hala da göstermeye devam ediyor. Bugün o kalplerimizin nurunun yolundan uzaklaşmanın cezası olarak üzerine titrediği, Müslümanlar büyük acılar çekmekte.” ifadelerini kullandı. 

Amacımız Sünneti yaşatmak
Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yıllardır düzenledikleri kutlu doğum haftası etkinlikleriyle, Peygamberi günümüzde de yaşatmak olduğunu söyleyen Oğraş, “Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında salavat kampanyaları, siyer yarışmaları, Kur’an’ı hatmetme ve siyer-nebi konulu seminerler düzenliyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de her sene evlere dağıttığımız hediyelerdir. Bu hediye, kimi zaman Efendimizin (sav) kitap, kimi zaman Efendimizin (sav) üzerine söylenen ilahilerden oluşan CD’ler, kimi zaman da Efendimizin (sav) üzere yazılmış Mevlid-i Şerif’in seslendirildiği CD’ler oldu. Ve Allah’a hamdolsun ki, Türkiye’nin dört bir yanında etkinlik yaptığımız yerlerdeki evlere dağıttığımız hediyelerin maddi külfetini üye ve gönüllülerimizin büyük öz verileriyle ve hayırsever Müslümanların maddi ve manevi destekleriyle oldu. Allah`u Teala tümünden razı olsun.” şeklinde konuştu. 

Hayırseverlere çağrımız
Oğraş son olarak, “Kur`an-ı Kerim dağıtma hususunda, Peygamber Sevdalısı tüm üye ve gönüllülerimiz ile hayırsever insanlarımızı bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz. Kampanyamıza destek vermek isteyen hayırseverler 0531 738 96 97 numaralı telefondan bilgi alabilirler.” dedi. (M. Sait Adiyaman/Ali Gültekin - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir