• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...
BEST DER, Sabır Der'e yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Van Sabır-Der’e yapılan saldırıyı kınadı.

 

Dernek yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada “Halkın İslami anlamda yetişmesi için çaba gösteren bu derneğe yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz.” denildi.

 

“Saldırıların sebebi, daha önce onlarca derneğe, mütedeyyin kişilere ve partilere yapılan saldırılar gibi, bölgede yükselen İslami çalışmalardan rahatsız olan derin çetelerin ve onların uzantılarının bölgeyi eski günlere taşıma istekleridir.” denilen açıklamada, “Ancak bugüne kadar yapılan saldırılar İslami çalışmaları engelleyemeyip tam aksine çalışmaları daha da teşvik etmiştir. Buna alet olanlara şunu diyoruz ki; düşmanlık yaparken bile onurlu, izzetli ve mertçe davranın.” İfadeleri kullanıldı.

 

Saldırıyı yapanlara seslenilen açıklamada, “Kime hizmet ettiğinizin farkına varın. Daha önce onlarca derneğe, mütedeyyin kişilere ve partilere saldırılar yapıldı. Peki, ne elde edildi? Kim ne kazandı? Herkes şunu çok iyi bilmeli ki bu saldırıların huzur bozucular dışında kimseye faydası yoktur. Kaybeden halkımız olurken kazanan ise derin veya paralel yapılar olmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada son olarak “Menfur saldırıyı gerçekleştirenler en kısa zamanda ortaya çıkarılması temenni ediyor ve bu tür saldırıların son bulması için duyarlı tüm STK'ları, kanaat önderleri ve söz sahibi herkesi Van Sabır Der' desteğe çağırıyoruz.” denildi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir