• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Batman`da cinsel sapıklık paneli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Panele, eşcinsel hareketi aktivistleri ve eğitimciler katıldı. Batmanda ilk kez düzenlenen ve adını Gezi olaylarından sonra duyuran ‘LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) aktivisti Kaos Gey Derneği üyesi Remzi Altunpolat ve Psikolojik Danışman Berna Savcı, cinsel eğilim ve tercihleri konusunda Eğitim-Sen üyeleriyle bilgi alışverişinde bulundu.

‘İBNELİK BİR KİMLİKTİR!..’
Batmanda ilk kez böyle bir etkinliğin yapılmasını anlamlı bulduklarını belirten Kaos Gey Derneği üyesi Remzi Altunpolat, “Kürdistan’da ve özellikle Batmanda böyle bir panelin düzenlenmesi oldukça anlamlıdır. Yerel ve bölgesel alanda cinsel tercih kimlikleri genelde küfür olarak söylenir.


Örneği ‘İbne’ bir küfür olarak söylenir. Ancak İbnelik denilen söylem bir cinsel tercih ve cinsel kimliktir. Kaos Gay Derneği olarak Eğitim-Sen ile bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. LGBT öğrencilerle iletişim konusu oldukça önemli. Ayrıca LGBT hareketi olarak cinsel özgürlüğü ve çeşitliliğini savunuyoruz” dedi.

Psikolojik Danışman Berna Savcı ise panelde cinsel kimlikleri nedeniyle LGBT öğrencileri ile veya aileleri ile iletişim hakkında soru-cevaplı bilgiler sundu.
 
Kaynak: batmangazetesi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir