• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner başkanlığında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; 2013 yılı içerinde, İnsan beslenmesi, tarım arazilerinin değerlendirilmesi, bitkisel ve hayvansal üretim, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma konularında yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

 

Ayrıca toplantıda; Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçe ve şube müdürlerinin 2013 yılı çalışma rapor ve sonuçları, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ile 2014 yılı projelerinin sunuldu. Çözüm odaklı fikir alış-verişlerinde bulunularak uygulama birlikteliği sağlanmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

 

Toplantıda konuşan İl Müdürü Fevzi Altuner, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün talimatları ile TKDK İl Koordinatörlüğüne kardeş kurum olarak destek verilmesi gerektiğini belirterek, “IPARD programı çerçevesinde yürütülen yatırım ve hibe desteklemelerinin TKDK tarafından yapılması nedeniyle İl ve İlçe teşkilatları olarak gerekli yayım çalışmalarının yapılmasını, girişimcilerin projeleriyle TKDK’ya yönlendirilmesini istiyoruz.” dedi.

 

Bu nedenle toplantı yerinin özellikle TKDK olarak seçildiğini belirten Altuner, 2013 yılında yapılan başarılı çalışmalar için tüm kurum çalışanlarına teşekkür ederek, ilimizde sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, Tarım Sigortalarının yaygınlaştırılması ve elverişli alanlarda meyvecilik projelerinin uygulanması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi. 

 

2013 yılı çalışmaları konusunda bilgi veren TKDK Van İl Koordinatörü İbrahim Başak ise yeni çağrı döneminde yapılan değişiklikler konusunda yazılı ve sözlü bilgilendirme yaparak, 12. çağrı döneminde uzmanların bilgilendirme ve tanıtım toplantılarında teşkilattan aynı hassasiyetle destek beklediklerini ifade etti.

 

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, TKDK Van İl Koordinatörü İbrahim Başak,  şube ve ilçe müdürleri ile TKDK uzmanları katıldı.  (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir