• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Adana`da Kur`an`la iletişim konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Ankara Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Halis Albayrak tarafından verilen konferansa Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Adana İl Müftüsü Arif Gökce, öğretim üyeleri, misafirler ve öğrenciler katıldı.

Dekan Ateş`in açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Albayrak, ağırlı olarak Kur`an`la iletişim`in tarihsel süreçte nasıl olduğu ve niteliği üzerinde durdu.

Günümüzde asıl sorunun Kur`an değil, Kur`an ile iletişimin kurulamamasında olduğunu belirten Albayrak, "Kur`an kitap olmadan önce Hicaz`da bulunan sahabelere hitap idi. Kur`an`dan önce onlar Allah ile iletişim içinde idiler." dedi

Kuran`da yer alan "de ki`, "söyle" ifadelerinin diyalogun göstergesi olduğunun altını çizen Albayrak "Kur`an`ın insan ve toplumla harmanlandığını, insan ile var olduğunu ve Allah`ın mesajları toplumda yaşanan olaylar üzerinden ilettiğini ifade etti.

Kur` an ile iletişimin peygamberin vefatından sonra başladığına işaret eden Albayrak, modern dönem ile birlikte yaşanan Kur`an ile iletişime geçme sorunlarına da değindi.

Konferans sonunda Prof.Dr. Ali Osman Ateş, konuşmacı Prof. Dr. Albayrak`a günün anısına plaket ve fakülte hocalarının kitaplarından oluşan kitap seti armağan etti

(Yunus Emre- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir