Sitene Ekle Künye Temsilcilikler Abonelik Arşiv Video Galeri Foto Galeri Doğru Gazete İletişim Arapça

Ana SayfaGüncelDünyaEkonomiAile & SağlıkKültür & SanatBilim & Teknolojiİlim & İrfanAraştırmaEtkinliklerDoğrugençDoğruhaberÇeviri MakalelerRöportajİslam & HayatAyetHadis-i ŞerifGünün YorumuRamazanYazı DizisiKitapÇocuk BahçesiRehberlikHutbeFıkıh KöşesiAnalizOkur KöşesiKürdî

Hollanda`nın Hicret Camisinde `Gençlik` Konferansı

Hollanda`nın Lahey kentinde bulunan Hicret Camii tarafından düzenlenen gençlik konulu konferansta özellikle Avrupa`da yaşayan müslüman gençlerin karşı karşıya olduğu tehlikelere dikkat çekildi.
16 Ocak 2012 Pazartesi 15:13:00
HOLLANDA - Lahey şehrinde bulunan Hicret Camii tarafından Gençlik konulu konferans düzenlendi. Programa konuşmacı olarak araştırmacı yazar Hüseyin Kerim Ece katıldı.
 
Konuşmasında Avrupa`da yaşayan müslüman gençlerin karşı karşıya olduğu tehlikelerden bahseden Ece, gençlerin bu tehlikelere karşı korunmasının Kur`an ve Sünnete ittiba ile gerçekleşebileceğini ifade etti.
 
Ayet ve hadislerle verdiği örnekleri pekiştiren Ece, kıyametin dehşetli o gününde Allah`ın arşında gölgelenecek sınıfları anlatırken bu sınıflardan üçünün gençlerden oluştuğunu dile getiren Ece, bu gençlerin durumunu şöyle anlattı:
 
Allah`a Kulluk İçinde Serpilip Büyüyen Genç
"Gençlik yıllarını inandığı dinin çizdiği sınırlarda geçiren, nefsini Allah`ın emirlerine muhalefetten koruyan, heva ve heveslerin, şehevî duyguların, gemlenmesi güç arzuların etkisine karşı koyup kulluğa/ibadete sarılan genç…
Şüphesiz ki, böyle birinin bu tavrı Rabbine karşı saygısının, sorumluluğunun sonucudur. Allah`ın emirlerine sarılıp günahlardan kaçınmak büyük bir kazançtır. Hele bu, gençlik yıllarında gerçekleştirilmişse, her türlü takdirin üstündedir.
 
Kalbi Mescitlere Sevgi ile Bağlı Müslüman/Genç
"Hem mescitleri seven, hem mescidlerin imarına katkıda bulunan ve her açıdan onları yaşatan, hem de mescidlere cemaat olarak devam eden bir genç övgüye layıktır."
 
Güzel ve mevki sahibi bir kadının gayr-i meşru davetine "Ben Allah`tan korkarım" diye yaklaşmayan yiğit genç (fetâ).
 
"Böylesine bir çağrıya "Ben Allah`tan ve koyduğu sınırları aşmaktan korkarım" diyerek yaklaşmayan, nefsini çok istemesine rağmen gayr-i meşru bir ilişkiden koruyan genç gerçekten büyük bir yiğitlik göstermiş olur."

"Bu şekilde bir takva ahlakı kuşananlara ne mutlu."
 
 
 
Yusuf Salihoğlu - İLKHA
 
 
 

Haberleri Paylaşarak Bilgiyi Anında Arkadaşlarınıza Ulaştırabilirsiniz.
Yorumlar
 
DİĞER HABERLER
SON DAKİKA
Tümü
Van

ÇAĞRI TV       İLKHA       İNZAR       KELHAAMED       NİSANUR       DUA      MUSTAZAF-DER      ÖZLEM AJANS      TESSEP

Yavuz Selim Mh. Mehmetçik sk. no:71 kat:2 Esenler/İstanbul Tel: (0212) 562 60 06 Fax: (0212) 562 60 16 Email: web@dogruhaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.